תקשורת ומדיה

לפיד בירך את ביידן: "מצפה לעבוד איתך", עמיר פרץ: "מודה לטראמפ", בימין לא ממהרים

יו"ר האופיזיציה היה הראשון לברך את הנשיא החדש: "מערכת היחסים בין ישראל ארה״ב תהיה בלב העשייה שלכם", ניסנקורן: "הקשר בינינו יישמר ויתחזק", צחי הנגבי לא מיהר לברך וינון מגל הזהיר: "בחירתו תעורר שדים אלימים באיזור", רק ברקת הרים את הכפפה
כפיר אדר |  1
לפיד ביידן והנגבי (צילום יחצ טוויטר והכנסת)
על אף שעדיין לא מדובר בהודעה פורמלית, ג'ו ביידן מסתמן הלכה למעשה כנשיא ה-46 של ארצות הברית. גם בישראל קיבלו את החדשות, חלק בחיוב וחלק בשלילה, אבל יש הבדל גדול בין הגישות.
הראשון לברך את ביידן על זכייתו במרוץ לנשיאות, מבין הפוליטיקאים בישראל היה יו״ר האופוזיציה יאיר לפיד שכתב: "ברכות לנשיא הנבחר, ידידי ג׳ו ביידן ולסגנית הנשיא הנבחר, קמלה האריס. מערכת היחסים בין ישראל ארה״ב מבוססת על ערכים משותפים שאני בטוח שיהיו בלב העשייה שלכם. אני מצפה לעבוד עם הממשל החדש ועם חברי שתי המפלגות בקונגרס בכדי לחזק את היחסים המיוחדים בין ישראל לארה״ב. איחולי הצלחה מכל הלב".
 
שר המשפטים אבי ניסנקורן בירך: "ברכות לנשיא הנבחר של ארה"ב ג'ו ביידן! ברכות לקמלה האריס, האשה הראשונה שתכהן כסגנית הנשיא וברכות לעם האמריקאי על ההליך הדמוקרטי הראוי. אני בטוח שהקשר ההדוק והחזק בין ארה"ב לישראל ישמר ויתחזק תחת ממשל ביידן".
 
השר עמיר פרץ כתב: "מברך על היבחרו של הנשיא גו׳ ביידן ומאחל לו הצלחה, מודה לטראמפ על הבאת הישגים כידיד ישראל כמו הסכמי השלום. ארה״ב הוכיחה שוב כי הדמוקרטיה היא סלע קיומה של המדינה. כעת יוכל ביידן לתווך בחידוש המו״מ מול הפלסטינים ודווקא בעת הזו, ברורה מתמיד נחיצות גוש כחול לבן-העבודה בממשלת אחדות".
 
חבר הכנסת מהרשימה המשותפת עופר כסיף כתב: "הנצחון של ביידן הוא קודם כל כרטיס אדום לגזענות, לבורות ולפשיזם של טראמפ וכנופייתו. במבט מקומי, מהבית הלבן יוצא אדם שהיה מוכן להעמיק את ההתנחלויות כדי לתגמל יצרני נשק ולקדם את חזון הארמגדון של תומכיו האוונגליסטים. תם שלטון הטירוף הקנאי של הטראמפיזם. בקרוב אצלנו!".
 
בעוד שחברי הכנסת מהליכוד ומפלגות הימין טרם יצאו בהודעות, עיתונאים מהימין כן עשו זאת. ינון מגל כתב: "בחירתו של ביידן תעורר שדים אלימים באיזור, והסיכוי לאלימות יעלה. בכלל כשהשמאל נבחר, הסיכוי למלחמה גובר. והשם יעזור". עמית סגל הוסיף: "ביידן שמח, למי שחוגג".
 
ח״כ ניר ברקת היה היחיד והראשון לברך מהימין: "אני מברך את ג׳ו ביידן על הכרזתו כנשיא הנבחר של ארה״ב ומאמין שתחת הנהגתו תימשך מערכת היחסים האמיצה והחיובית בין שתי המדינות. ‏אני מודה מעומק הלב לנשיא היוצא דונלד טראמפ על תרומתו האדירה למדינת ישראל בארבע השנים האחרונות. לעד תיחקק בהיסטוריה של עם ישראל כידיד אמת שלנו".
השר צחי הנגבי אמר בחדשות 12: "ההכרזה היא של רשתות התקשורת, איננה הודעה סופית על תוצאות הבחירות, לכן כפי שהיינו מאופקים ומרוסנים עד לרגע זה וזה לא פשוט - נמשיך". בכך הוא הראה מה הגישה של מפלגת הליכוד כל עוד אין הודעה רשמית
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    עמיר פרץ
    חיים 11/2020/07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    בחייאת עמיר באיזה שפה בירכת את ביידן הוא לא מבין עיברית ואתה לא מבין אנגלית עמיר זה היה חרטה .באנגלית פייק ניוז
    סגור