תקשורת ומדיה

האם שר הבריאות הפר פרטיות של חולה? גונטז': "אטום"

שר הבריאות ניצן הורוביץ ערך הבוקר ביקור בבית החולים לניאדו ובעקבות כך שיתף ברשמיו בציוץ בטוויטר אליו צורפו תמונות מהביקור, אלא שלא בטוח שכל התמונות חוקיות לשימוש
מערכת ice |  2
ניצן הורוביץ (צילום אורן בן חקון פול)
שר הבריאות ניצן הורוביץ ביקר היום (חמישי) בבית החולים לניאדו ובתום הביקור שיתף את רשמיו בטוויטר תוך שהוא מאשים את קודמיו בתפקיד, "ככה נראית מערכת בריאות חנוקה. 20 שנה של הזנחה תקציבית יצרו את המסדרון הזה בלניאדו, בנתניה. איפה כבוד האדם? איך אפשר לטפל ככה?", אלא בזמן שבו הורוביץ דואג לכבוד האדם הוא עצמו עבר על שמירת כבוד האדם כשהעלה תמונה שלו לצד חולה שאושפז במסדרון ללא ידיעת החולה וללא אישורו.
ניר גונטז' שהבחין בעובדה התמוהה בציוצו של הורוביץ הגיב לו תוך שהוא מצרף את התמונה המדוברת עם טשטוש המטופל כמתבקש וכתב, "שלום רב לך השר, אתה חושב שזה לגיטימי להעלות צילום כזה של חולה? (את הטישטוש, למקרה שאתה מטושטש - אני עשיתי. אתה לגמרי חשפת אותו במצוקתו). אני מציע שתמחק את הציוץ והצילום המקורי, ותעלה שוב". 
 
אלא שהערתו של העיתונאי לא גרמה למצב להשתנות והציוץ של שר הבריאות נותר בגרסה הראשונה שלו, ולאחר שלוש שעות תקף גונטז' את הורוביץ וכתב, "לפני מספר שעות, העליתי את הציוץ המצ"ב. השר ניצן הורוביץ התעלם מהערתי, תוך שהוא ממשיך לפגוע בפרטיות החולה המדובר. צלצלתי למנהל לניאדו. אמר במפורש שעצם הצילום אינו חוקי, ובוודאי לא פירסומו. אמר שהוא יטפל בזה. כבוד השר, כמה אטום אתה יכול להיות?"
  
מטעמו של השר נמסר כי מדובר בטעות שתוקנה, ואכן לאחר הפרסום ב-ice, הציוץ הישן נמחק ובמקומו פורסם ציוץ חדש ללא התמונה הבעייתית.
 
תגובות לכתבה(2):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    אסור לתת מידע על אדם אחר לעולם
    כבוד האדם וחירותו 10/2021/06
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אסור בתכלית האיסור..כל זה פוגע בפרטיותו
    סגור
  • 1.
    פעם אהבתי מאד את ניר גונטז'
    חובב מדיה 09/2021/30
    הגב לתגובה זו
    5 0
    אבל מאז הפרשה ההיא שלא מדברים עליה, ירד לי ממנו לגמרי.
    סגור