תקשורת ומדיה

מדוע אברי גלעד מגדיר את ימי הזיכרון לרבין: "ימים נוראיים"?

מגיש הטלוויזיה הוותיק התייחס בטורו בישראל היום לתקופה שבין יום הזכרון העברי ללועזי לזכר יצחק רבין: " כמה שקרים, כמה זלזול, כמה תיעוב, כמה צביעות מפיקים מעצמם כל השחקנים במחזה השנתי הזה", על יאיר לפיד: "זה שרבין נרצח לא נותן לך, יאיר, את הרשות להצית אש מריבה באמירה שעובדתית היא עלילה"
מערכת ice |  1
אברי גלעד (צילום פייסבוק/ אברי גלעד)
על אף שלא הרבה להתבטא על כך, אברי גלעד, מגיש הטלוויזיה הוותיק של רשת 13, הביע את דעתו על אירועי הזכרון בשבוע האחרון לראש הממשלה המנוח יצחק רבין, כאשר תקף בין היתר את האמירות שהושמעו תחת הכותרת 'ימים נוראיים', מה שהגדיר כימים שבין ציון יום השנה העברי לפטירתו ללועזי.
גלעד כתב בין היתר בטורו בישראל היום: "הימים הנוראים האמיתיים בישראל הם הימים שבין יום הזיכרון ליצחק רבין בתאריך העברי, לבין 4 בנובמבר, התאריך החקוק בלב האומה כיום הרצח. כמה שקרים, כמה זלזול, כמה תיעוב, כמה צביעות מפיקים מעצמם כל השחקנים במחזה השנתי הזה. אף אחד לא מתעלה. אם יום זיכרון מייצר ריב ללא שום ערך מוסף, מי צריך אותו בכלל?".
על האמירה של יאיר לפיד כי צאצאי יגאל עמיר יושבים היום בכנסת: "האמירה הייתה מיותרת. בשביל מה? זה שרבין נרצח לא נותן לך, יאיר, את הרשות להצית אש מריבה באמירה שעובדתית היא עלילה. בן גביר אינו יורש של יגאל עמיר. את יגאל עמיר יורש רק מי שלוחץ על ההדק, חלילה. בן גביר משחק בתוך המשחק הדמוקרטי, גם אם אינך מחבב את המשחק שלו. זכותו של בן גביר לעשות הכל כדי לסכל את רעיון שתי המדינות, שאתה מחזיר משום מה אל השולחן, בלי שתקרא לו יגאל. הוא לא יגאל, ואתה לא יצחק".
לסיום טען: "השיח בישראל חולה. גם אז, לפני 26 שנה, גם היום. כשהשיח חולה, קוראים לכל הבעת דעה "הסתה". כשהשיח חולה, עולבים בבני פלוגתא במקום לפרק את טיעוניהם לחתיכות. כשהשיח חולה, הורגים רעיונות בכדורים, במקום במילים. כדאי כבר עכשיו להתחיל לדבר אחד אל השני בכבוד, בקשב, בסבלנות, כי לא נוכל לשאת עוד יום זיכרון כזה בלוח השנה שלנו. זה יהרוג אותנו סופית".
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    אברי גלעד יצור דוחה שהשתבשה דעתו
    מיכל 11/2021/01
    הגב לתגובה זו
    0 0
    נראה שאתה מקנא ביאיר לפיד שהיה עיתונאי רציני ואהוב וגדל להיות מנהיג שהצליח להקים ממשלה, ואילו אתה אברי סתם שדרן שלא מצליח להתקדם לפריים טיים חוץ מאשר באיזה שעשועון מועתק וטפשי. בקיצור אפס
    סגור