תקשורת ומדיה
סיון רהב מאיר נפרדת: "הלב הגדול נדם"
אשת התקשורת סיון רהב-מאיר נפרדת מהרב הראשי של רחובות לשעבר, הרב שמחה הכהן קוק, שנפטר אתמול: "אהבה ורגישות וחמלה לכל אחד, לפעמים עד כדי דמעות"
הרב הראשי של רחובות לשעבר, הרב שמחה הכהן קוק, נפטר אתמול (רביעי) בגיל 91. העיתונאית והמגישה סיון רהב-מאיר נפרדה ממנו וחשפה כי הרב קוק הוא מי שחיתן אותה ואת בעלה ידידיה מאיר.
רהב-מאיר כתבה בחשבון הפייסבוק שלה: "כל כך הרבה דברים גדולים עשה הרב שמחה הכהן קוק, שנפטר אמש בגיל 92: הוא היה הרב הראשי והאהוב של העיר רחובות במשך עשרות שנים. רב בית הכנסת "החורבה" ברובע היהודי. עמד בראש ישיבת בני עקיבא בנתניה, היה נשיא ישיבת "מאור התלמוד" ברחובות ולאורך השנים עמד בראשם של עוד ועוד מוסדות חינוך. הוא היה נואם בחסד, בארץ ובחו"ל, והוביל מאבקים ציבוריים רבים."
"אבל מבחינתי האישית, אחד הדברים הגדולים שעשה היה לערוך את חופתנו. הרב היה אח של סבא של ידידיה, והזמין את שנינו להתארח אצלו ברחובות לפני החתונה, בשבת. היה קשה להשיג אותו כשהלך, מהיר ונמרץ, בין כל כך הרבה בתי כנסת בעיר בשבת אחת. בסעודה שלישית, ישב לדבר איתנו. אני זוכרת את התמונה של דודו הגדול, הרב אברהם יצחק הכהן קוק, תלויה מאחוריו. אפשר היה לראות את הדימיון ביניהם, לא רק הפיזי: אהבה ורגישות וחמלה לכל אחד, לפעמים עד כדי דמעות, אבל יחד עם זאת תקיפות בלתי מתפשרת בכל הנוגע לערכים ולאמונה ולהנהגת הציבור."
בהמשך היא משתפת: "וזו העצה שהוא נתן לנו אז: הוא סיפר את הסיפור מהתלמוד על הרשע ירבעם בן נבט, שהקדוש ברוך הוא תפס אותו בבגדו ואמר לו שיחזור בו מדרכו הרעה, ואז אלוקים וירבעם ודוד המלך יטיילו ביחד בגן עדן. אבל ירבעם שאל בחזרה: מי יילך בראש? ענה לו הקדוש ברוך הוא שדוד המלך יילך ראשון, וירבעם ענה: אם כך – אני לא צריך כלום. וכך, במקום להתהלך בגן עדן יחד עם אלוקים ודוד המלך, הוא בחר בגיהנום."
עוד ב-
רהב-מאיר סיימה כי "המסר שלו אלינו היה ברור: רדיפת הכבוד היא אויב. הרצון לנצח את הזולת ולהוכיח שאתה הכי טוב, יכול לקלקל ולהרוס הכול. זה נכון בזוגיות, בחינוך הילדים ובכל החיים שעוד לפנינו. אחרי 92 שנים שבהן כבוד-שמיים הוביל אותו, ולא רדיפת כבודו שלו, עלה כעת הרב שמחה עצמו לגן עדן, לאלוקים ולדוד המלך."
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(14):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
13.הרב קוקרבקה 04/2023/16הגב לתגובה זו0 0ב,ד,א עצוב מאודסגור
-
12.טפו עלייך ועליו , מסיונרית בגרוש . (ל"ת)אבי 04/2023/07הגב לתגובה זו0 0סגור
-
11.יהי זכרו ברוךאזרח מבוגר 04/2023/06הגב לתגובה זו0 0גם את רבנית וצדיקה ואשה מקסימה שיודעת לחיות יפה מאוד עם חילוניים כולם אוהבים אותך ואת אוהבת את כולם .אין עלייך את האלופה וגם כיף ל קשיב לך בטלוויזיה מאחל לך הצלחה ושהרב ישמור עלייך ועל כל עם ישראל למעלה אמןסגור
-
10.סיוון היקרהזובי אמסלם 02/2023/24הגב לתגובה זו0 0בקרוב אצלך...סגור
-
9.לסיון - הזדמנות להודות לך, תמיד דברי טעם, ישר כוחענת 02/2023/21הגב לתגובה זו0 0בימים אלה וגם באחרים ,כשאני רואה את פנייך ושומעת/ קוראת את מילותייך,זה נותן לי תקווה שהעם הזה מורכב מאנשים טובים, רמת שמירת המצוות משתנה מאדם לאדם אבל האהבה אחד לרעהו היא החשובה, שמירת הכבוד של הזולת ואת לשמחתי מבטאת קול שפוי יחד עם חוכמת היהדות. יישר כוח.סגור
- טען עוד
-
8.חשבתי קרה אסון חחח (ל"ת)אורלי 12/2022/23הגב לתגובה זו0 1סגור
-
7.מתי ניפרד ממנה ?מיסיונרית מטיפה ! (ל"ת)אנטיאל שלפר 11/2022/21הגב לתגובה זו0 0סגור
-
6.איכס! (ל"ת)בני 11/2022/19הגב לתגובה זו0 0סגור
-
5.אתם רק נפרדים בזמן האחרוןלא נראה לכם תמוה 09/2022/12הגב לתגובה זו1 0חבורת רמאיםסגור
-
4.סין רהב מאיר, תמיד תמיד נהנית לצפות בה,כרמל 07/2022/21הגב לתגובה זו2 2וכאן יש לי להשתתף בצער המשפחה, והמקורבים לו. אכן סיפור על כבוד והמסר למבקשים אותו, אם לא תרדוף אחר כבוד, הכבוד מלפניך.סגור
-
3.שנא את הרבנותיהוה 06/2022/02הגב לתגובה זו3 2זה הכבוד האמיתיסגור
-
איזהו הגיבור הכובש את יצרו...תלמיד 06/2022/08הגב לתגובה זו1 2זה הגיבור האמיתיסגור
-
2.בלה בלה בלה - התפלפלויותמישל 06/2022/01הגב לתגובה זו2 2אני מתעב את אנשי הבלה בלהש מתפרנסים מדיבורים וזורקים זבל על אחרים. חלק גדול מחברי כנסת, עיתונאים, עורכי דיןסגור
-
1.צדיקים במיתתם קרואים חיים??עמליה 06/2022/01הגב לתגובה זו1 1זכותו יגן עלינו?? מרגש ... אשריך שזכיתסגור



