נדל"ן ותשתיות
"זיקה אישית לשר בממשלה": הוגשה התנגדות למינוי מנכ"ל דירה להשכיר
בהמשך להתנגדות למינויו של מנכ"ל דירה להשכיר וחסיד גור, עו"ד חיים נוסבוים, שדולת הנשים והאקדמיה למען ישראל דמוקרטית דורשות מרשות החברות ומשרד השיכון לבטל את המינוי. הסיבות: קרבה פוליטית וטענות להדחה של אשה בניגוד ל"בג"ץ המנכ"ליות". איך זה ייגמר?
ההחלטה להיפרד ממנכ"לית דירה להשכיר, ענבל דוד, שהתקבלה עוד בחודש אפריל, יוצרת לא מעט הדים בשוק הנדל"ן, זאת לאחר שמי שמונה למחליפה, עו"ד חיים נוסבוים, סופג לא מעט אש בימים אלה. מינויו של ניסבוים היה אמור להיות מאושר ברשות החברות ומשרד השיכון, אך כעת הם יצטרכו לדון בעתירות השונות שהוגשו.
לאחרונה פרסמנו כאן כי בחברה הממשלתית יש מי שמתנגד למינויו של מחליפה, עו"ד חיים נוסבוים, חסיד גור. בתנועה לאיכות השלטון מנסים לייצר לחץ לביטול המינוי, כשבימים האחרונים הצטרפה גם שדולת הנשים למאבק בבקשה לפסול את מינויו. "אם דוד זכתה לכל כך הרבה שבחים, ובדירה להשכיר טוענים כי הם עמדו ביעדים, למה החליפו אותה?", טוענים גורמים בחברה הממשלתית ומוסיפים כי מהמינוי נודף "ריח פוליטי".
בעתירה שהוגשה על ידי עו"ד ענת שורק ועו”ד גלי זינגר, מנהלת המחלקה המשפטית של שדולת הנשים בשנים האחרונות וכן על ידי עו"ד ענת שורק, וחתומה גם בשם האקדמיה למען ישראל דמוקרטית, נכתב כי "חוק החברות הממשלתיות קובע שורה של תנאי סף קשיחים שבהם מועמד לתפקיד מנכ"ל חברה ממשלתית מחויב לעמוד. מהמידע המצוי ברשותנו, ואשר עליו דווח בכלי התקשורת עולה כי מר נוסבוים אינו מקיים את דרישות הסף הקבועות בהוראת סעיף 16א לחוק. בהקשר זה, על פני הדברים ברי כי מר נוסבוים לא כיהן משך חמש שנים לפחות בתפקיד בכיר בתחום הניהול העיסקי של תאגיד, בעל היקף עסקים משמעותי; הוא לא כיהן בכהונה ציבורית בכירה או בתפקיד בכיר בשירות הציבורי בנושאים כלכליים, מסחריים, ניהוליים או משפטיים, אף לא בתפקיד בכיר בתחום עיסוקיה העיקריים של החברה".
לנוסבוים יש דווקא רקע בתחום הנדל"ן, אבל הוא פחות מנוסה בחברות ממשלתיות. גורמים בחברת דירה להשכיר טוענים שכבר לפני מספר שבועות החלו לצוץ שמועות לפיהן מועמד חרדי מחסידות גור ימונה לתפקיד, מה שאכן קרה. כאמור, לוועדה שאמורה לאשר את המינוי בימים הקרובים הוגשו עתירות. הטענה המרכזית היא שנוסבוים אינו עומד בתנאי הסף ואינו מומחה בתחום ההשכרה הציבורית. ולכן הוא לא יכול לשמש בתפקיד. בארגון שדולת הנשים טוענים כי מדובר בהפרה של חובת ייצוג נשים.

חלק מהמכתב שנשלח והגיע ל-ice
המהלך מגיע אחרי בג"ץ המנכ"ליות, המחייב את המדינה לממש את החוק (אותו היא קבעה) ולמנות נשים ראויות לתפקידים בכירים באופן הולם למשרות אמון. (בדגש על מנכ״ליות, בשל ייצוג נמוך).
החלק המרכזי במכתב נוגע ל"זיקה אישית, עסקית ופוליטית לשר בממשלה". בהקשר הזה נכתב: "סעיף 18 (ג) בחוק החברות הממשלתיות מסמיך את הועדה לבדיקת מינויים שלא להמליץ על מועמד לתפקיד מנהל כללי בחברה ממשלתית מקום בו מוצאת הוועדה כי יש למועמד זיקה אישית, עיסקית או פוליטית לשר משרי הממשלה (זאת, אלא אם מצאה הוועדה כי יש לו כישורים מיוחדים בתחומי פעולתה של החברה, או שקיימים לגבי המועמד שיקולים של כשירות מיוחדת אחרת כקבוע בחוק; דרישות אלו לבטח לא מתקיימות בענייננו). מהמידע שפורסם בכלי התקשורת עולה כי למר נוסבוים, במסגרת עיסוקו הנטען במיזם צמרת טל שנלר, קשרים לכאורה עם שר השיכון היוצא יצחק גולדקנופף אשר מתגורר בפרויקט שנלר בירושלים".
עוד הוסיפו בשדולת הנשים כי "יצוין כי ההודעה על מינויו של נוסבוים פורסמה פחות משבוע לאחר שהשר הממונה על החברה, גולדקנופף, התפטר כך שבעת בחינת מועמדותו כיהן השר בתפקידו. מובן כי לזיקה פוליטית של מועמד למנכ"ל החברה לשר בממשלה נודעת חומרה יתרה נוכח תחום פעילותה הרגיש של החברה והשפעתה על משאבי ציבור וזכויות הציבור הנוגעות לזכות לדיור. ודוק - החברה פועלת כזרוע הביצוע המרכזית של משרד הבינוי והשיכון לקידום מדיניות הדיור; היא מופקדת על תכנון ושיווק אלפי יחידות דיור ברחבי הארץ; על הקצאת משאבים ציבוריים בהיקף נרחב, לרבות בתחומים המשליכים ישירות על יוקר המחיה וזכויות יסוד של תושבי ישראל. מובן, אפוא, מדוע קיים צורך להבטיח כי בתפקיד רגיש של מנכ"ל החברה נושא ענייננו יעמדו מי שכשירים לנהל את ענייניה בעצמאות, מקצועיות וניקיון כפיים, תוך הימנעות מכל מראית עין של שיקול זר או השפעה פוליטית". עוד נטען כי מינוי "מהווה הפרה בוטה של החובה לייצוג הולם לנשים".
בטור מיוחד שהתפרסם כאן בחודש ינואר, תחת הכותרת "תנו לאנשי דירה להשכיר לעבוד - או שתשלחו את כולם הביתה" נכתב כי המדינה סוגרת למינהל התכנון ולענבל דוד דירה להשכיר את הברז ודורשת להפסיק לתכנן: "רפי אלמליח חייב לצאת ולהגן על הכבוד האחרון שנשאר לפרויקט דירה להשכיר מהמהלך הזה, ולמינהל עצמו, שיודע שהוא יורה לעצמו ברגל אם הוא מפסיק לתכנן דירה לשכירות ארוכת טווח".
לאחרונה אמר גורם בחברה הממשלתית כי "היה ברור עוד לפני כחודשיים שלושה שמנסים לדחוק את ענבל החוצה. איך החברה הממשלתית יכולה להתפאר בהישגים שלה ולמנות אדם חסר ניסיון לתפקיד הזה במקומה? משהו כאן לא מריח טוב. עשו לענבל עוול". ואכן, לאחר עזיבתה אמר יו"ר דירה להשכיר חיים פרוימוביץ, כי הוא מתגאה בהישגים של דוד, ש"שמה דוד את תחום ההשכרה ארוכת הטווח בקדמת הבמה וזאת למרות תנאי שוק מאתגרים, ענבל היתה זו שמנצחת על המערכת".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(3):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
3.הוא שרת בצבא ? מי שלא ,אין ג'וב המינימום (ל"ת)ציקי 07/2025/06הגב לתגובה זו0 0סגור
-
2.עתירה לא משפטיתכמה שטויות 07/2025/01הגב לתגובה זו0 0לא יאומן שמגישים עתירה ללא כל ביסוס, האם הוגשה עתירה בגלל שהמועמד בעל חזות חרדית? אין כל קשר ישיר בין שר שמתגורר בפרויקט לבין מנכ"ל החברה. בפרט כשבתווך ועדת איתור. מעולם לא הוצג דבר כזה כניגוד ענייניםסגור
-
1.זה סיפור!!!!אנצי!!!! 06/2025/29הגב לתגובה זו0 0דירה להשכיר זה סיפור מצחיק בחרוזים על מישהו שעושה בעיות כשהוא משכיר דירה וזה מסופר על חיות.סיפור על חיות של לאה גולדברג!סגור


