נדל"ן ותשתיות
הפתעה: העיר שנכנסה לצמרת רכישת הדירות של תושבי החוץ
ירושלים מובילה על שאר הערים בשיעור ניכר, אבל מלבד תל אביב ונתניה ישנה עוד עיר שלאחרונה גורמת לתושבי החוץ לרכוש דירות. וגם: נתוני האוצר מראים כי שוק הנדל"ן לא ממש יכול להסתמך עליהם
תושבי החוץ מהווים חלק חשוב בקביעת מחירי הנדל"ן. כשהצרפתים והאמריקאים מגיעים לירושלים - המחיר עולה. זו הסיבה שבגללה ירושלים עדיין מצליחה לשמור על רמות מחיר גבוהות.
בכתבה שפרסמנו אתמול הסברו כי הסיבה למחירי הדיור היציבים בירושלים היא אותם תושבי חוץ. הם רוכשים דירות יוקרה בירושלים ומחזיקים בהן שנים רבות. חלק מהדירות מיועדות להשכרה ואחרות הן דירות נופש. מעסקאות שנחתמו לאחרונה אפשר לראות כי במקרים רבים התשואה השנתית למי שהחזיק בנכס שנים רבות עומדת על 10%, ואפילו יותר.
מעיון בנתוני האוצר לשנת 2025 אפשר לראות לאן תושבי החוץ מגיעים הכי הרבה. יש עיר אחת ששולטת ללא עוררין ברכישות תושבי החוץ והיא ירושלים אותה הזכרנו קודם. ירושלים רשמה 684 עסקאות, יותר מכל הערים האחרון יחד. תל אביב עם 186 עסקאות ואחריה נתניה, העיר שהצרפתים והאמריקאים אוהבים - 169 עסקאות. נזכיר שוב כי בניגוד לתושבי החוץ, שאינם עולים לארץ בטווח הקצר, העולים ממשיכים להגיע לישראל בשל הקלות מס. הסיבה העיקרית היא האנטישמיות המתפרצת בעולם.
הנתונים מנתניה מפתיעים, הם מראים עד כמה האמון של תושבי החוץ בעיר גדול. הצרפתים אוהבים מאוד את חוף הים ויכולים לרכוש דירות במחיר זול בהרבה מתל אביב - כשברוב המקרים דירה בקו הראשון לים בתל אביב תעלה יותר מפי 2 לעומת דירה בחוף הים בנתניה. אם בנתניה מחירי הקו הראשון לים הגיעו ליותר מ-40 אלף שקל למ"ר - בתל אביב המצב שונה - ישנם אזורים בהם הרף חוצה את ה-90 אלף שקל למ"ר ואפילו, במקרים מסוימים ובדירות מיוחדות, מגיע לכדי 120-140 אלף שקל למ"ר.
אחרי נתניה, מגיעה ההפתעה הגדולה: אנחנו מתמקדים בבית שמש (137 עסקאות). הסיבה לכך היא חרדים ודתיים שעלו לארץ ורוצים להתגורר בתוך הקהילה. שאר הערים כמעט לא רלוונטיות - בבת ים נרשמו 44 עסקאות בלבד וברעננה, למרות התדמית שנוצרה לפיה היא קולטת תושבי חוץ ועולים רבים מצרפת, עם 44 עסקאות. המספרים הנמוכים מראים שתושבי החוץ כבר לא קונים דירות כבעבר, לפחות לא כמו בשנות השיא.
נזכיר שבניגוד למעמד של עולים, לתושבי החוץ יש מעמד של משקיעים. תושב חוץ שטרם עלה משלם מס רכישה גבוה על דירה, 8% מהשקל הראשון, בדיוק כמו משקיע ישראלי שרוכש דירה שנייה - גם אם זו דירתו היחידה. עולה חדש משלם 0.5% על החלק עד כ-2 מיליון שקל ועל היתרה עוד 5%. למשל, עבור דירה של 2.5 מיליון שקל בלבד, ההפרש עומד על כ-165 אלף שקל. כלומר, מס גבוה פי ששה.
עוד ב-
נתון מעניין נוסף שמחליש דווקא בתקופה הזאת (בניגוד ל-2025) את ההשקעה של תושבי החוץ הוא שער הדולר, שירד, והופך את רכישה הדירה לעסקה פחות כלכלית.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



