נדל"ן ותשתיות

ביצע עברות על חוק המכר ונקנס רק ב-270 אלף שקל

בסוף חודש אוקטובר האחרון עלה החשד כי היזם ג'פרי פיטוסי ביצע עבירות על חוק המכר. לאחר הליך מנהלי הוטל על היזם עיצום כספים בסך 271 אלף שקל 
דירות (צילום shutterstock, vecteezy. פלאש 90/ נתי שוחט)
ממונה חוק המכר במשרד הבינוי והשיכון חתם מול היזם ג'פרי פיטוסי על מתווה לתיקון הפרות החוק בפרויקט מעונות הסטודנטים בחיפה.
בסוף חודש אוקטובר 2022 התקבל מידע באגף להגנה על רוכשי הדירות במשרד הבינוי והשיכון, לפיו עלה חשד לביצוע עבירות על חוק המכר, בפרויקט מעונות סטודנטים ברחוב חסן שוקרי 5 בחיפה. עם קבלת המידע פתח ממונה חוק המכר בהליך מנהלי מול יזם הפרויקט. השבוע הסתיים ההליך המנהלי בדרך של מתווה לתיקון כלל הליקויים והפרות החוק והוטל על היזם עיצום כספים בסך 271 אלף שקל.

על פי המתווה שנחתם על היזם, ג'פרי פיטוסי, הוטלו הדברים הבאים:
1. היזם יאפשר לכל רוכש דירה בפרויקט לבטל את הרכישה ולקבל את כספו חזרה.
2. היזם יחזיר לכלל רוכשי הדירות בפרויקט כספים אשר נגבו מהם ועולים על 7% משווי הדירה, הסכום המקסימלי אשר החוק מאפשר למוכר דירה להחזיק מבלי לתת לרוכש בטוחה בגין הכספים. הדבר ייעשה בדרך של פנייה בכתב לכל הרוכשים הכוללת חישוב של ההחזר המגיע לרוכש.
3. היזם יחזיר לכלל רוכשי הדירות בפרויקט אשר ביטלו את הרכישה במהלך הדרך, סכומים שנגבו מהם ביתר בכל הקשור להוצאות משפטיות ובהתאם למקסימום הקבוע בתקנות.
4. היזם יפנה לכלל רוכשי הדירות ויעדכן את הסכמי המכר בפרטים החסרים בהם בהתאם להוראות חוק המכר.
5. היזם ישלם עיצום כספי בסך של 271,650 שקל.
ממונה חוק המכר במשרד הבינוי והשיכון, עמית גריידי, מסר: "הדאגה שלנו היא לאינטרס הציבורי ולרוכשי הדירות. במקרה הזה החתימה על המתווה מול היזם, מהווה פתרון לכלל הבעיות שעלו בהתקשרויות מול רוכשי הדירות. מצד אחד היזם לקח אחריות על הליקויים והפרות החוק שנמצאו ופועל לתקן את כלל ההתקשרויות, בדרך של החזר כספים ומתן אפשרויות ביטול חוזים ללא פיצוי, ומצד שני, היזם ישלם עיצום כספי, כקבוע בחוק, אשר מטרתו גם להתריע לכל מוכר דירה המבקש לעקוף את הוראות חוק המכר ולפגוע בציבור הרוכשים".
תגובות לכתבה(2):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    עברות על חוק המכר
    חנוך 01/2023/04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כל הכבוד לממונה על חוק המכר הגיע הזמן לטפל ביזמים/קבלנים הפועלים בניגוד לחוק המכר דוגמא טובה ליתר מישרדי הממשלה
    סגור
  • 1.
    כשבשלטון יושבים עבריינים עם כתבי אישום
    איתן 01/2023/04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    קל וחומר שהאזרחים במדינה ינהגו כמותם לפחות. זו מדינת ישראל של שנת 2022.
    סגור