מדדים ומחקרים

סקר מנדטים מפתיע: נתניהו לא ניזוק מהחזרת גופות החטופים

?למרות הכאב הלאומי והחזרת הגופות של החטופים מעזה, המפה הפוליטית בישראל נותרת ללא שינוי והאופוזיציה עודנה מובילה
מערכת ice |  1
בנימין נתניהו (צילום פלאש 90/ חיים גולדברג)
שבוע רווי טלטלות רגשיות עבר על החברה הישראלית עם השבת גופותיהם של שמונה חטופים, אך הטראומה הקולקטיבית לא השפיעה על העדפות הבוחרים, כך חושף סקר "מעריב" החדש. הנתונים, שנאספו על ידי מכון "לזר מחקרים" בשיתוף Panel4All, משקפים יציבות מפתיעה במפה הפוליטית - גוש האופוזיציה נותר עם 58 מנדטים, הקואליציה עם 52, והמפלגות הערביות עם 10 מנדטים.
בתוך מחנה האופוזיציה התחוללו תנודות קלות, כשהדמוקרטים מתחזקים בשני מנדטים ומגיעים ל-14, על חשבון יש עתיד והמחנה הממלכתי. הליכוד ממשיך להוביל את הזירה הפוליטית עם 23 מנדטים, כשאחריו המחנה הממלכתי וישראל ביתנו עם 16 מנדטים כל אחת. במקביל, ש"ס ועוצמה יהודית שומרות על כוחן עם 9 מנדטים כל אחת, יהדות התורה עם 7, ואילו חד"ש-תע"ל ורע"ם מקבלות 5 מנדטים כל אחת והציונות הדתית סוגרת את הרשימה עם 4 מנדטים.

הסקר בחן גם תרחיש היפותטי של כניסת נפתלי בנט לזירה הפוליטית, ובתמונה זו מסתמן שינוי דרמטי. מפלגה חדשה בראשותו צפויה לזכות ב-25 מנדטים ולהפוך למפלגה הגדולה בכנסת, תוך שהיא מכרסמת בכוחן של מרבית המפלגות הקיימות. בתרחיש זה, גוש בנט-אופוזיציה מונה 63 מנדטים (עלייה קלה של מנדט מהשבוע הקודם), בעוד קואליציית נתניהו מצטמצמת ל-48 מנדטים (ירידה של מנדט) והמפלגות הערביות מחזיקות ב-9 מנדטים.
לצד היציבות הפוליטית, ניכרת התפתחות משמעותית בתחושות הציבור לגבי עסקת החטופים. 35% מהנשאלים מאמינים כעת שהעסקה תושלם במלואה - זינוק חד ביחס ל-22% בלבד שהביעו אופטימיות בשבוע שעבר. עם זאת, 39% עדיין סבורים שהעסקה לא תצא לפועל, ו-26% נוספים מתקשים להכריע.
הנתונים מצביעים על פער מעניין בין המציאות הפוליטית היציבה לבין שינויים בתפיסות הציבור לגבי סוגיות מהותיות. בעוד פרשנים רבים ציפו שהחזרת גופות החטופים תשפיע על המפה הפוליטית, נראה כי הציבור הישראלי שומר על עמדותיו הפוליטיות הבסיסיות גם בתקופות משבר, כשהשינוי המשמעותי היחיד עשוי להתרחש רק אם אישיות כריזמטית כמו בנט תחליט לחזור למגרש הפוליטי.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    מי עושה לכם את הסקרים ???? חה חה חה !!!!ערוץ 14 ??? (ל"ת)
    יוסיפון 03/2025/01
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור