מדדים ומחקרים

סקר מנדטים מפתיע: איזנקוט נוסק ונצמד לנתניהו שנחלש, גנץ בשפל

בחדשות 12 ערכו סקר מנדטים מפתיע, ממנו עולה כי הליכוד נחלשת במנדט אחד, ואיזנקוט נצמד לבנט ולפיד ומאיים על נתניהו. גנץ מגיע לשפל חסר תקדים, סמוטריץ' עובר את אחוז החסימה
איזנקוט ונתניהו (צילום פלאש 90/ אריק מרמור, shutterstock, פלאש 90/ יונתן זינדל)
על רקע סערת הגיוס, הפגנות הענק ברחבי הארץ, ההסכם המסתמן של ארצות הברית מול איראן והפסקת האש המדומה בצפון, בחדשות 12 ערכו סקר מנדטים מפתיע במיוחד ממנו עולה תמונה מעניינת לקראת הבחירות באמורות להיערך ב-2026.
הליכוד ובנימין נתניהו נותרו המפלגה הגדולה בישראל עם 22 מנדטים, כשהם יורדים במנדט אחד מהסקר הקודם. האיחוד בין נפתלי בנט ליאיר לפיד מביא להם 20 מנדטים, כאשר לראשונה מפלגת ישר של גדי איזנקוט נצמדת אליהם ומשיגה גם היא 20 מנדטים.
הדמוקרטים בראשות יאיר גולן משיגים 11 מנדטים, עוצמה יהודית של איתמר בן גביר עם 9 מנדטים, בדיוק כמו ש"ס. ישראל ביתנו של אביגדור ליברמן רק עם 8 מנדטים, יהדות התורה גורפת 7 מנדטים.
המפלגות הערביות רע"מ וחדש תע"ל משיגות 5 מנדטים כל אחת, ובצלאל סמוטריץ' והציונות הדתית עוברים את אחוז החסימה עם 4 מנדטים. מי שלא עוברות את אחוז החדימה הן המילואימניקים בראשות יועז הנדל (1.6%), בל"ד בראשות סמי אבו שחאדה (1.1%) וכחול לבן בראשות בני גנץ (0.7%).
מהסקר עולה כי שני הגושים נותרים עם אותו מספר מנדטים ביחס לסקר הקודם. מפלגות האופוזיציה (כולל המפלגות הערביות) מקבלות 69 מנדטים - ואילו הקואליציה זוכה ל-51 מנדטים.
 
תגובות לכתבה(2):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    השקרים והסרים של שמאל נואש..ומרוסק.
    שמאלני שהתפכח 06/2026/13
    הגב לתגובה זו
    0 1
    איידנקוט לא יעבור את אחוז החסימה..כי הוא םעל שצה"ל יהיה צבא קטן וחכם..הוא לא מגנה את הפצאר"ית ואת השופר שלהם גיא פלג שהסיתו נגד לוחמי כוח 100 שהם מבצעים מעשה סדופ בנסיבות אינוס" הוא גפ הפקיר את ביטחון מדינה כשאר פרש מהקבינט המצומצם המלחמת..לכן הוא לא יעבור את אחוז החסימה..הכל שקרים של סקרים..מניפולציות דמגוגיה וקמפיינים של שמאל מרוסק.
    סגור
  • 1.
    חחחח..איזנקןט ?
    חיים 06/2026/12
    הגב לתגובה זו
    0 1
    אדם שלא יודע כלום מהחיים שלו חחח חחחחח חחחחחח
    סגור