מדדים ומחקרים

מחקר חדש מצא: 8 מכל 10 משקיעים שוקל מחדש את מטרותיהם בחיים

UBS Investor Watch מצא שהמשקיעים מחדשים יעדים ומתכננים לנצל את הונם כדי להניע שינוי בעקבות הקורונה, 9 מכל 10 משקיעים היו רוצים שהשקעותיהם יתאימו לערכיהם, נשים והדור הצעיר מפגינים את המוטיבציה החזקה ביותר ליצור שינוי באמצעות תרומות
כפיר אדר | 
UBS (צילום WIKIMEDIA)
לאור ההאצה בקצב חיסוני הקורונה ופתיחת הכלכלה, 90% מהמשקיעים האמידים מסכימים שהמגיפה גרמה להם לרצות להתאים את השקעותיהם לערכיהם, זאת על פי סקר Investor Watch החדש של UBS, מנהלת ההון המובילה בעולם.
דו"ח זה, המבוסס על דעותיהם של 3,800 משקיעים ב-15 שווקים מרחבי העולם, מצא שמשקיעים מעוניינים יותר ויותר לנצל את הונם כדי להניע שינוי, ומחפשים מטרות נעלות יותר בחייהם: 79% חשו שהמגיפה גרמה להם לשקול מחדש את הדברים החשובים בחייהם, כמעט מחצית מהם מתכננים להגדיל את נפח התרומות שלהם, כמעט 60% מתעניינים כעת יותר בהשקעות בנות-קיימא מאשר לפני המגיפה. 
"המגפה הניעה רבים מהמשקיעים להעריך מחדש את הדברים שהכי חשובים להם, וכיום יש להם להט מחודש לתרום יותר לטובת החברה," אמר טום נרטיל, נשיא-משותף של UBS Global Wealth Management ונשיא UBS Americas. "אין ספק שמעודד לראות איך השקעות מונעות-מטרה עומדות לקבל עדיפות גבוהה אצל משקיעים בשנים הקרובות. מדובר ברגע נדיר שבו יש למנהלי ההון הזדמנות לעזור ללקוחותיהם ליצור שינוי עצום ולהפיק תוצאות טובות יותר לדורות הבאים".
בסקר התברר שבעקבות המגיפה, בני הדור הצעיר מכוונים את תשומת ליבם להשקעות שהן יותר מונעות-מטרה. 79% מהמשקיעים עד גיל 50 שמו לב לכך שהמגיפה גרמה להם לרצות לעשות יותר שינוי בעולם, זאת לעומת 51% מהמשקיעים בני 50 ומעלה. כמעט שלושה-רבעים מהמשקיעים השייכים לדמוגרפיה הזו גם רוצים לפתח או לעדכן תוכנית פיננסית מקיפה עבורם.
איקבל חאן, נשיא-משותף של UBS Global Wealth Management, אמר: "במבט גלובלי, יש למשקיעים מוטיבציה לתת את חלקם בהפיכת העולם למקום טוב ובר-קיימא יותר. העניין המוגבר במתן תרומות והשאיפה מצד הדור הצעיר לקבל מידע על השקעות בנות-קיימא גם הם סימנים לכך שהלך הרוח הזה צפוי כנראה להישאר איתנו."
מנקודת מבט מגדרית, יותר נשים רואות במגיפה הזדמנות לחשיבה מחודשת על דברים. 84% מהן טענו שהן מעריכות מחדש את מטרותיהן בצל המגיפה, בהשוואה ל-76% מהגברים. בתקופה שבה מתחילים המשקיעים להניח את המגיפה מאחוריהם, 51% מהנשים מתכננות להגדיל את מתן התרומות שלהן, בהשוואה ל-42% מהגברים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה