מדדים ומחקרים
הביטקוין שוב זינק ונושק ל-60,000 דולר, מה חושבים המומחים?
מטבע הקריפטו הבכיר רשם לילה של עלייה מטורפת שהחזירה אותו למסלול הנכון, שי דתיקה מנכ"ל INX הסביר: "נכס לגיטימי בסל ההשקעות של משקיעים פרטיים, חברות ציבוריות וקרנות חסכון לסוגיהן", מנכ"ל Hyposwiss ישראל אבי סלמה: "נראה מגמת עלייה מתמשכת"
אחרי הירידות אמש (רביעי) הביטקוין טיפס שוב משמעותית במהלך הלילה, כאשר כבר הגיע לשער של 58,500 דולר בשיאו. נכון לכתיבת שורות אלה, שערו עומד על 58,058.50 דולר בסך הכל בזכות נסיקה של 4.51% בערכו.
גם שווי השוק של מטבע הקריפטו הבכיר עלה מעט והתייצב על 1.09 מיליארד דולר. האתריום עלה ב-5.05% לשער של 3,640.92 דולר, שווי השוק שלו נסק ל-427.42 מיליארד דולר בסך הכל.
אבי סלמה מנכ"ל הנציגות הישראלית של Hyposwiss: "להערכתי אנו נראה את מטבעות הקריפטו, ובראשם הביטקוין והאיתריום במגמת עלייה מתמשכת. היה אפשר לראות בחודשים האחרונים – עליות מטאוריות לצד ירידות חדות אך לא דרסטיות במונחי קריפטו, בטח ביחס לתקופת המסחר הראשונית במטבע הקריפטוגרפי לפני יותר מעשור. בסופו של יום כשמדובר על מטבע אשר מאומץ על ידי מדינות, אומנם מתפתחות בשלב זה, אך המטרה היא משמעותית, הפיכת המטבע לאמצעי תשלום עוקף מערכות פיננסיות מסורתיות. מדובר בלא פחות ממהפכה ברמת הכלכלה העולמית, תוך הקלה על המבנה הפיננסי של המדינה".
שי דתיקה מייסד ומנכ"ל חברת המסחר בנכסים דיגיטליים INX מבהיר: "תחום הקריפטו והבלוקצ'יין יוצא מאזור הלא מוגדר וממקום של הערכות ומקבל הגדרות ברורות של הרגולטורים השונים בעולם. אנו רואים הגדרות ברורות של מה מותר ומה אסור, הפרדות בין טוקנים שהם מטבעות לבין אחרים שהם ני"ע לבין נגזרים. הבנק המרכזי בסין מכריז שהפעילות בתחום המטבעות אינה חוקית ולעומת זאת הבנק הפדרלי בארה"ב מאפשר מסחר בקריפטו, בקנדה התחום כולו נכנס תחת הגדרה של ני"ע ומחייב רישוי תחת חוקי ניע, ומדינות בדרום אמריקה הופכות את הביטקויין להליך חוקי.
עוד מוסיף דתיקה: "אין ספק כי המטבעות הקריפטוגרפיים ובראשם הביטקוין הם נכס לגיטימי בסל ההשקעות של משקיעים פרטיים, חברות ציבוריות וקרנות חסכון לסוגיהן. כמו כן, הביטקוין ושאר המטבעות הקריפטוגרפיים וני"ע דיגטליים כאן בשביל להישאר והרגולטורים השונים בעולם יחפשו דרכים לקבל גישה למידע על הסוחרים והמסחר".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(3):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
3.אף אחד לא מבין בזה כלום (ל"ת)די 10/2021/15הגב לתגובה זו1 0סגור
-
2.מטבע בלוף שאסור שיהיה חוקיבן ארצי 10/2021/15הגב לתגובה זו1 0זו דרך להפיל את הכסף של האזרחים שחסכו עשרות שניםסגור
-
1.תיזהרוראי 10/2021/14הגב לתגובה זו1 3חברה תהיו זהירים יש אנשים אם כסף שחור שמריצים את המתבע במליון אחוז אתם עלולים להתקע אם רשות המיסים תיכנס לעניין ותחקור אז הלך הכסףסגור


