ויראלי
שיבושי GPS קשים בישראל: זה מה שעליכם לעשות מיידית
כאוס דיגיטלי אחרי התקיפה הישראלית באיראן: שיבושי GPS מטלטלים את ישראל בעקבות מבצע "כלביא". עבור ניווט, המערך ממליץ להוריד מפות לשימוש אוף-ליין דרך גוגל מפות, או להשתמש באפליקציות חלופיות כמו Maps.me ו-Sygic שאינן מתבססות אך ורק על חיבור GPS

בעקבות התקיפה הישראלית באיראן במסגרת מבצע "כלביא" שהחלה אמש, והכרזת מצב מיוחד בעורף בכל הארץ, מתמודדים ישראלים הבוקר עם תופעה צפויה אך מטרידה: שיבושים נרחבים במערכות GPS ברחבי המדינה. התקלות הטכנולוגיות, שהן חלק בלתי נפרד מהמציאות הביטחונית הישראלית, הותירו מיליוני משתמשים ללא יכולת ניווט מדויקת באפליקציות הדיגיטליות בהן הם תלויים יום-יום. הדור הצעיר, שגדל על ניווט דיגיטלי, מגלה פתאום שהוא חסר אונים מול המציאות הפיזית ללא הכלים הטכנולוgiים המוכרים.
מערך הסייבר הלאומי הגיב במהירות ופרסם סדרת המלצות מעשיות להתמודדות עם המשבר הטכנולוגי. עבור ניווט, המערך ממליץ להוריד מפות לשימוש אוף-ליין דרך גוגל מפות, או להשתמש באפליקציות חלופיות כמו Maps.me ו-Sygic שאינן מתבססות אך ורק על חיבור GPS. באפליקציות הזמנת אוכל, הפתרון הוא הזנה ידנית של הכתובת, אך הפתרון הטוב יותר הוא פשוט לרדת למסעדה - חסכוני, אקולוגי וטעים יותר. לתחבורה ציבורית, ניתן להיעזר באתר משרד התחבורה או במוקדי השירות הטלפוניים.
הפתרון החכם ביותר שמציע מערך הסייבר הוא שימוש באתר Flightradar, שמציג מפה בזמן אמת של שיבושי GPS בכל העולם. האתר, הידוע בעיקר למעקב אחר טיסות, מאפשר לאזרחים לזהות את האזורים המוגבלים ולתכנן את יומם בהתאם. אמנם הדיוק אינו ברמת המטרים, אך הוא מספק הערכה ממוקדת די הצורך על איזורי השיבושים הפעילים. הכלי הופך להיות קריטי בתקופות מתח כאלה, כשהמידע המדויק יכול לחסוך זמן יקר ומתח מיותר.
עוד ב-
השיבושים הנוכחיים מזכירים לכולנו עד כמה התרגלנו לטכנולוגיה עד כדי תלות מוחלטת. המציאות הביטחונית הישראלית מחייבת יכולת הסתגלות מהירה לשינויים טכנולוגיים, והפעם הבדיקה היא האם נוכל לחזור לכלים הבסיסיים - מפות נייר, זיכרון מקומות, ואינטואיציה אנושית. אולי דווקא במצבים כאלה אנחנו מגלים שהכלים הפשוטים והישנים עדיין יעילים, ושהתלות הדיגיטלית שלנו צריכה איזון עם יכולות הישרדות בסיסיות יותר.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(5):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
4.לא הגיוניפלינטסטון 06/2025/15הגב לתגובה זו2 0הורדת המפות נעשית דרך האינטרנט. מה שמושפע משיבוש ה-ג'י.פי.אס זה היכולת של המערכת למצוא איפה אתה נמצא בדיוק בשביל לתכנן את הדרך. זה לא ישתפר עם מפות אוף-ליין, כי המערכת עדיין לא תדע איפה אתה. כמו בתקופה של תקיפות החזבללא בה ברגע שעברת את חיפה היית מוצא את עצמך ב-ג'י.פי.אס בנמל התעופה של ביירוט.סגור
-
3.ווייז לא עובדת רק עם gpsאורח 06/2025/14הגב לתגובה זו1 0תוכנות הניווט כולל waze משתמשות ביכולות של הסמארטפון כדי לקבוע את המיקום ולא רק ב gps .סגור
-
2.שוב עצות מטופשותאחד שלא יודע 06/2025/13הגב לתגובה זו3 1איך הורדת מפות אופליין עוזרת כשאין קליטת gps? אין קשר בין הדברים! מי עובד שם במערך הסייבר הלאומי?? יהלומים של מירי רגב??סגור
-
1.מבצע "עם כלביא"!! (ל"ת)עם שלם 06/2025/13הגב לתגובה זו2 0סגור
-
אין גבול לעילגות?קאש 06/2025/14הגב לתגובה זו1 0גם אני לא שמעתי על מבצע ״כלביא״. ״עם כלביא״? זה שמעתי…סגור