ויראלי
באולפן חדשות 12: מבחן שרידות האייפון בוצע בשידור חי - והתוצאות?
כמעט בלי שאיש ציפה, ניסוי טלוויזיוני פשוט הצליח להצית מחדש את הוויכוח סביב האייפון שנמשה מהים: בעוד הממצא בחוף הצוק העלה חשדות ושאלות, מה גילתה בדיקה של עמית סגל ובן כספית?
הסערה שהתלקחה בסוף השבוע סביב מציאתו של מכשיר האייפון של הפצ"רית לשעבר, שנשלף ממי הים סמוך לחוף הצוק כשהוא במצב מעורר תהייה, הובילה את אולפן "חדשות 12" לבצע בדיקה עצמאית: האם מכשיר סמארטפון אכן מסוגל לשרוד קרוב ל־30 שעות במי מלח - כפי שמרמז הממצא הדרמטי מהחוף?
עמית סגל ובן כספית, שמצאו את עצמם בלב הדיון הציבורי, החליטו להפסיק לנחש ולבדוק בעצמם. במסגרת תכניתם ביום שישי, הם לקחו אייפון מדגם דומה לזה שנמצא בים, הניחו אותו בצנצנת שקופה מלאה במי מלח והותירו אותו שקוע לחלוטין למשך יממה וחצי – פרק זמן מקביל לזה שבו שהה המכשיר האמיתי במים על פי ההערכות.
היום, מוצאי שבת, חזרו השניים לאולפן כדי לחשוף את תוצאות הניסוי. מול מצלמות הערוץ הם שלפו את המכשיר מתוך הצנצנת וכולם עצרו את נשימתם. בניגוד לציפיות, וללא כל סימן חיצוני לנזק, האייפון נדלק מיד. המצלמה תיעדה את סגל לוחץ על כפתור ההפעלה – והמסך האיר. לאחר מכן בוצעה שיחה ניסיונית שהצליחה ללא קושי.
עוד ב-
הבדיקה הפשוטה אך המדוברת פתחה מחדש שאלות רבות סביב נסיבות נפילתו של המכשיר המקורי למים, והאם העובדה שנמצא תקין יחסית מצביעה על משהו מעבר לסיפור מקרי. בעוד שבמערכת הביטחון ממשיכים לבחון את הפרטים, הניסוי הטלוויזיוני סיפק לצופים תזכורת לכך שמכשירים מודרניים מסוגלים לשרוד תנאים קיצוניים הרבה יותר ממה שנדמה - ולעורר מחדש דיון ציבורי שכבר נדמה היה כי נרגע.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.מי מלח?סלומון 11/2025/09הגב לתגובה זו0 0עם כל הכבוד לסגל זה ניסוי נחמד אבל ממש לא מתאים. התנאים במי ים שונים מאוד מהתנאים באולפן. בים יש אצות בים יש פלקטונים בים יש כימיקלים ועוד ועוד ועוד והטלפון לכאורה היה חמישה ימים בים לא יממה וחצי באולפן היה רק מי מלח וזהו תחשבו על אופציות אחרות לעזור לפצרית כי הניסוי שלכם כשלסגור



