עסקי ספורט
הבן של סילבן שלום בפנים: מיהי קרן השקעות שרוכשת את מכבי נתניה?
קרן ההשקעות "עלייה קפיטל פרטנרס" ניהלה מגעים לרכישת אחוזים מהפועל ת"א כדורסל, מנהלת נכסים בשווי שני מיליארד דולר ומאמינה ב"מיזמים בעלי השפעה חברתית וכלכלית". אלו האנשים שיחליפו את אייל סגל
עידן חדש במכבי נתניה. קרן ההשקעות "עלייה קפיטל פרטנרס", השייכת לרוס קסטין, נכנסת לתמונה בכדורגל הישראלי דרך רכישת קבוצת מכבי נתניה. הקרן, שממוקמת במיאמי ועם קשרים ישראליים, הייתה מעורבת במגעים לרכישת הפועל תל אביב בכדורסל, אך לאחר שניסיונותיה מול עופר ינאי לא צלחו, היא בחרה לכוון את משאביה לנתניה. הצהובים יהיו הקבוצה השלישית בליגת העל בבעלות זרה אחרי מכבי תל אביב (מיץ' גולדהאר) והפועל תל אביב (אדמונד ספרא).
רוס קסטין, יהודי-אמריקאי יליד פרדס חנה, הוא איש עסקים עם קשרים רחבים בישראל ובעולם. את הקרן "עלייה קפיטל פרטנרס" הקים במטרה להשקיע בתחומים שונים, ובפרט בספורט ובנדל"ן. במסגרת פעילות הקרן, רוס מקדם השקעות המשלבות הזדמנויות כלכליות לצד חיבור לישראל.
הנציגים המובילים של רוס קסטין בקרן בישראל הם תומר שלום, בנו של סילבן שלום שבתחילת דרכו שימש כעורך ספורט בתקשורת הישראלית וכיום דירקטור בחברה ונציגה בישראל, ומקס דה ג'יליו, המשמשים כקשר המרכזי בין הקרן לבין שוק ההון הישראלי ומיזמים מקומיים. שמו של האחרון, נקשר כמועמד לרכוש גם את קבוצת הכדורסל של עירוני נהריה יחד עם דניאל חזן, שניהל גם הוא מגעים לרכישת מכבי נתניה.
קרן "עלייה קפיטל פרטנרס" נוסדה במיאמי על ידי רוס קסטין מתוך מטרה למנף הזדמנויות השקעה המשלבות ערכים עסקיים עם זיקה לישראל. הקרן מתמקדת בעיקר בתחומי הנדל"ן וטכנולוגיה, אבל משקיעה גם בספורט. היא נוהגרת לבצע השקעות אסטרטגיות בשווקים בעלי פוטנציאל צמיחה גבוה.
"עלייה קפיטל פרטנרס" פועלת בשיתוף עם שותפים מקומיים ובינלאומיים, ומדגישה חשיבות של ניהול מקצועי לצד חזון ארוך טווח. הניהול בקרן שואף ליצור ערך מוסף משמעותי באמצעות מיזמים בעלי השפעה חברתית וכלכלית, תוך שימור קשר חזק עם הקהילה הישראלית ועם המשקיעים.
על פי דיווחים שונים, החברה מנהלת נכסים בסכום כולל של קרוב לשני מיליארד דולר, נכון לסיום 2024. לאחרונה אף, השקיעה סכום עתק של 360 מיליון דולר בטוויטר, מיד אחרי שנרכשה ע"י אילון מאסק.
עוד ב-
קסטין היהודי מילא תפקידים בכירים בחברות פיננסים בינלאומיות, שימש גם כבעלים של חברים "Leste" שעוסקת בנדל"ן ואף שימש כחבר דירקטוריון של "Kodiak Robotics" ו-Betr". בעבר הרחוק, היה יו"ר "HSBC" - אחד הבנקים הגדולים בעולם. לאחר תואר ראשון במסצ'וסטס, הוא עשה תואר שני במנהל עסקים באוניברסיטת בר אילן.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(3):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.הבן של סילן שלום בפניםרק מכבי נתניה 08/2025/19הגב לתגובה זו0 0למה מכבי נתניה לא מק בלת כסף מה חברה הזואתסגור
-
1.בשעה טובהרני 05/2025/19הגב לתגובה זו0 0החלטה מעולה הן של סגל והן של קרן אליה מכבי נתניה הוא מועדון מכובד עם עבר מפואר ועתיד ורוד למועדון מחלקות נוער מצויינת מתקנים ואצטדיון חדישים וקהל גדול של אוהדים וחשוב מזה היא,בהחלט פרוייקט חברתי מבורך נתניה נותנת במה לצעירים מכל הארץ שלומדים בפנימיה שלה באורט ליבוביץ וכן אופק מקצועי לילדים מכל רחבי נתניה והשרון ...סגור
-
כל הכבוד לסגלחיים 05/2025/20הגב לתגובה זו0 1סגל הציל את מכבי נתניה העמיד אותם על הרגלים עשה כמיטב יכולתו היו אוהדים שקיללו אותו ולא העריכו את המאמצים שלו להבריא את המועדון! כעת יש בעלים חדשים לקנות מינויים לעודד את השחקנים בלי קללות והעתיד נראה נרוד! יאללה מכבי!!!סגור



