עסקי ספורט

כוכב מכבי ת''א בעסקת ענק: מי תשקיע בחברת הנדל''ן שלו?

הרכש החדש" של קבוצת פרופדו: משקיעה בפעילות ההתחדשות העירונית של כדורסלן העבר שרון ששון. החברה ממשיכה בתנופת ההתרחבות עם עסקה חמישית בתחום ההתחדשות העירונית בשנה וחצי האחרונות
כפיר אדר |  1
מכבי תל אביב (צילום פלאש 90)
קבוצת פרופדו דיווחה הבוקר לבורסה על חתימת עסקה (מותנית בהשלמה), במסגרתה תשקיע ותבצע רכישת מניות בצבר פרויקטי התחדשות עירונית של קבוצת רום אחזקות, בבעלותו ובניהולו של איש העסקים וכוכב העבר של נבחרת ישראל בכדורסל שרון ששון. החברה מתמחה בייזום ובהקמה של פרויקטים להתחדשות עירונית במרכז הארץ ובאזור הקריות.
בין יתר המשקיעים בחברה נמנים משקיעים אסטרטגיים, בהם גיא גודס, מאמן וכוכב נבחרת ישראל ומכבי תל אביב לשעבר, ואלעד גרגיר, יזם, איש עסקים ומייסד קהילת העסקים  arcdb.

צבר הפרויקטים הנרכש כולל כ-1,500 יח"ד להקמה (מתוכן כ-1,200 לשיווק) בערים תל אביב, בת ים, גבעתיים, חולון, נתניה וקרית ים בכעשרה פרויקטים של פינוי בינוי ותמ"א 38/2 (הריסה ובניה). ההכנסות החזויות מצבר הפרויקטים מוערכות בכ-1.75 מיליארד שקל והרווח הגולמי החזוי עומד על כ-415 מיליון שקל.
במסגרת העסקה רוכשת פרופדו כ-49%-60% מהון המניות של חברות הפרויקטים, עם אופציה להגדיל את אחזקותיה עד ל-100%. היקף ההשקעה הראשונית תעמוד על עד כ-16 מיליון שקל, מרביתה בהלוואות בעלים. בנוסף מקימים הצדדים חברה משותפת חדשה לייזום פרויקטים עתידיים ביחס 60% פרופדו -40% רום.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    יזמים הוגנים וחרוצים בהצלחה (ל"ת)
    נבחרת מנצחת כל הכבוד 05/2025/20
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור