תיירות

כאוס בנתב"ג: עומסים חריגים, מחסור בכוח אדם ועיכובים של שעות

עומסי שיא של כ-100 אלף נוסעים ביום בנמל התעופה מייצרים פקק תנועה חריג בשרשרת הטיפול בכבודה, בעוד עובדים בשטח מודים בסיבה האמיתית לבלגן המתרחש באולם והנוסעים נותרים חסרי אונים

נתבג (צילום אריה לייב אברמס/פלאש 90)
שיא עונת הקיץ בנמל התעופה בן גוריון מביא עמו לא רק עומסי תנועה כבדים של כ-100 אלף נוסעים ביום, אלא גם פקק תנועה מתסכל במיוחד בשרשרת הטיפול בכבודה. נוסעים שנוחתים בישראל בשבועות האחרונים מוצאים את עצמם עומדים שעות מול מסועים דוממים, בעוד עשרות מזוודות מצטברות בצדי האולם ומייצרות תחושת בלגן חריגה.
התופעה נמשכת ביתר שאל גם היום (שני) , כאשר נוסעים ישראלים שחזרו מאירופה, תיארו בשיחות עם "דה מרק" מציאות מורטת עצבים של המתנה שנמשכת שעה עד שעה וחצי מרגע הנחיתה ועד לקבלת המטען.
עוד עולה מהפרסו כי חלק מהנוסעים נאלצו לתור באופן עצמאי אחר ציודם האישי שנפרק לאורך הקירות. על פי הדיווח, עובדים בשטח אף הודו בפני הנוסעים כי הבלגן נובע ממצוקה ומחסור משמעותי בכוח אדם תפעולי.
העומסים הללו מתרחשים כאשר בנתב"ג פועלות כיום כ-47 חברות תעופה בלבד – פחות ממחצית מהיקף הפעילות שקדמה למלחמה. את החלל מילאו חברות התעופה הישראליות, שהרחיבו את פעילותן כדי לענות על הביקוש הגבוה, הצפוי להביא את נפח הנוסעים החודשי לכ-2.6 מיליון. העיכובים בפריקה מושפעים גם משינויים בלוחות הזמנים שנוצרים בשל פקקים בתעבורה האווירית באירופה ואילוצים תעופתיים נוספים, שגורמים למספר טיסות לנחות בסמיכות צפופה.
תגובת רשות שדות התעופה: ברש"ת דוחים בתוקף את הטענות למחסור בעובדים ומבהירים כי המערך התפעולי גויס והותאם מראש לעומסי הקיץ. לפי הרשות, עיכובי כבודה נקודתיים נוצרים בשעות שיא שבהן נוחתות טיסות רבות במקביל, ומדובר בעיכוב זמני שבו אף צוות המנהלים נרתם לסייע בשטח. באשר למזוודות המונחות באולם, נמסר כי מדובר בכבודה שלא נאספה על ידי בעליה או שהגיעה בטעות מחו"ל, וריכוזה לצד המסועים מבוצע כחלק מנוהל עבודה שגרתי.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה