טלוויזיה
רביב דרוקר תוקף את נתניהו: "אסור היה לסבך את ישראל"
בעקבות ההסכם בין ארצות הברית לאיראן, העיתונאי תוקף בחריפות את החלטת ראש הממשלה ומסביר מדוע המהלך השאפתני מול טראמפ היה שגוי מיסודו
בעקבות הדיווחים הדרמטיים על הסכם בין ארצות הברית לאיראן, מתח אמש (שני) העיתונאי רביב דרוקר ביקורת נוקבת על ראש הממשלה בנימין נתניהו בתוכניתו "אזור מלחמה". דרוקר טען כי ההחלטה המקורית של נתניהו לדחוף את הנשיא דונלד טראמפ לעימות צבאי ישיר מול טהראן הייתה שגויה מיסודה, לא רק במבחן התוצאה, אלא כבר בזמן אמת.
בדבריו, ניתח דרוקר את מערכת השיקולים שהובילה למלחמה. הוא הודה כי היו נימוקים כבדי משקל בעד המהלך, הזדמנות פוליטית ייחודית, טראמפ נתפס כנשיא האמריקני הראשון שניתן לגייס למהלך כה קיצוני. וגם הוסיף כי חולשת המשטר, בחודש פברואר נראה היה כי משטר האייתוללות נמצא בנקודת שבר, וכי מכה משולבת של ארה"ב וישראל עשויה להביא לנפילתו.
עם זאת, דרוקר הדגיש כי הכשלים בתוכנית הישראלית היו ברורים מראש, "זו הייתה טעות חמורה להציג לממשל האמריקני תוכנית לא אפויה להפלת המשטר. נתניהו ואנשיו הכירו היטב את אופיו הבעייתי של טראמפ. אסור היה להם לסבך את ישראל במערכה צבאית כזו מבלי שיש בידיהם מענה ברור לתרחישים צפויים, כמו חסימת מצר הורמוז או מתקפת טילים איראנית על מדינות המפרץ. ללא פתרונות לבעיות הללו, עדיף היה לא לצאת לדרך מלכתחילה".
הביקורת הנוקבת של דרוקר מגיעה על רקע חשיפתם של בכירים בממשל האמריקני, לפיה ארצות הברית ואיראן חתמו על מזכר הבנות רשמי, צעד המהווה תפנית דרמטית ביחסי המדינות לאחר תקופת הלחימה.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.הדרק פתח את ביב השפכים! (ל"ת)אסף 06/2026/16הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.המומחה הגדולדודו 06/2026/16הגב לתגובה זו0 0אוויי כמה שטויות מפזרים עדת התבוסתנים של ערוצי התשחורת תרגיעו הכל בסדרסגור



