שיווק ופרסום

רוצים להפסיק לעשן? רשת אלן קאר יוצאת במהלך מטורף

רשת אלן קאר, חוגגת 40 שנות פעילות ונותנת הזדמנות להיגמל מעישון או פחמימות ב-40% הנחה ל-50% הנרשמים הראשונים לסדנאות המתקיימות בין התאריכים 25-31.7.23
מערכת ice |  2
סיגריות (צילום יחצ אלן קאר)
רשת אלן קאר, חוגגת 40 שנות פעילות ונותנת הזדמנות להיגמל מעישון או פחמימות ב-40% הנחה ל-50% הנרשמים הראשונים לסדנאות המתקיימות בין התאריכים 25-31.7.23.
הרשת הוקמה ע"י  קאר, רו"ח בריטי שעישן במשך 30 שנה, בין 60 ל-100 סיגריות ביום, עד שיום אחד, הוא חקר איך עובדת המלכודת הפיזיולוגית והפסיכולוגית של העישון, שהוא וכל המעשנים לכודים בה, ומאותו רגע היא לא עבדה עליו יותר. והוא הפסיק לעשן ביום אחד, בקלות.
קאר התחיל להפיץ את השיטה שלו והיא זכתה להצלחה גדולה כל כך, שכיום יש מרכזים של שיטת אלן קאר ביותר מ-150 ערים ב-57 מדינות ברחבי העולם, וכמובן גם כאן בישראל. קאר יישם את השיטה שלו – גמילה מהחומר הממכר באופן שאינו מצריך מאמץ, או כוח רצון, על התנהגויות לא רצויות והתמכרויות נוספות, כולל על התלות בפחמימות וסוכר. השיטה נחשבת למובילה בעולם לגמילה מהתמכרויות וקיבלה גיבוי מארגוני בריאות ברחבי העולם לאפקטיביות שלה וליעילותה ביחס לשיטות אחרות .  
עפ"י דו"ח הגמילה מעישון שערכה החברה לרגל יום העישון הבינלאומי האחרון, הגיל הממוצע שבו מתחילים לעשן בישראל הוא 16 ו-8 חודשים, גיל הגמילה הממוצע הוא 38 ורוב המעשנים מגיעים להספק לא מכובד של 21 שנות עישון לפני שהם נגמלים, כאשר 34% מהם ניסו להיגמל כבר בעבר לפחות פעם אחת. למרבה הצער, רק כ-16% מהניגמלים מעשנים מספר חד ספרתי של שנים – כלומר 9 שנים ומטה לפני שהם נגמלו. ל-10% מהמעשנים לוקחות למעלה מ-40 שנות עישון לפני שהם נגמלים ויש כאלו שנגמלים גם לאחר יותר מ-50 שנות עישון.
מעבר למחיר הבריאותי, לסיגריות יש מחיר כלכלי כבד והנגמל הממוצע יבזבז על עישון כ-238,000 שקל לפני שהוא יפסיק לעשן. המעשנים הכבדים ביותר שנגמלו שעישנו במשך 40 שנה או יותר כ-2 קופסאות סיגריות ביום בזבזו כמיליון שקל לפני שהם הפסיקו לעשן.
מרבית המעשנים שנגמלו צרכו את הטבק ביותר מדרך אחת: 82% עישנו סיגריות רגילות, 31% עישנו סיגריה מגולגלת, 14% עישנו טבק יחד עם ג'וינט, 9.5% עישנו סיגריה אלקטרונית, ו-3.5% עישנו נרגילה. 
מרבית הנגמלים הם גברים: כ-63% מהניגמלים לעומת 37% נשים. שני המינים מתחילים לעשן באותו גיל ממוצע (16), אך כאשר בודקים מי פורש קודם מההרגל המגונה והמזיק מגלים כי נשים מעשנות כשלוש שנים יותר לפני שהן נגמלות - כ-23 שנות עישון בממוצע, זאת לעומת 20 שנות עישון לגברים. הנשים יכולות להתנחם בכך שהן מעשנות פחות כ-18 סיגריות ביום בממוצע מול כ-20.5 סיגריות שמעשנים גברים בממוצע ביום.
תגובות לכתבה(2):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    הכול אפשרי כוח רצון
    שמואל 12/2023/05
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לפי דעתי מי שרוצה להפסיק לעשן . קודם כול שומר שבת וכשיוצא שבת הוא לא מדליק סיגריה ?? אני לפי דעתי עם מישהוא מפסיק סיגריות אז הוא צריך להיות לבד שבוע באיזה מלון לא טוב שהיה לידו עוד מישהוא ביגלל העצבים בהתחלה
    סגור
  • 1.
    מוכרים אשלייה, לא עוזר בגרוש.
    ספי שטיין 07/2023/19
    הגב לתגובה זו
    0 0
    תגידו להם קודם אפסיק לעשן ואז אשלם לכם. תשעים אחוז לא פסיקים לעשן. אני לא מכיר מעשן שהפסיק לעשן דרכם. חבל לכם על הזמן והכסף.
    סגור