שיווק ופרסום

מדוע חברה ממשלתית-ביטחונית זקוקה לקמפיין טלוויזיוני? | דעה

גם אם אני ושכניי לא נרכוש בקרוב מערכת ליירוט טילים, עדיין נהנה מפעילותה הענפה של התעשייה האווירית. גם חברה ממשלתית צריכה לדעת להתנהל תקשורתית ולהעלות קמפיינים | יורם דורי
מערכת ice |  25
התעשייה האווירית (צילום Markus Mainka / Shutterstock)
לאחרונה נחשפתי לתשדיר פרסומי של התעשייה האווירית ובתחילה שאלתי עצמי מה ולתעשייה האווירית ולסרטון פרסומי מוצלח ומעניין ככל שיהיה. מהר מאוד הבנתי כי בעולמנו החדש – זה של מותגים ותדמיות, גם חברה ממשלתית-ביטחונית חייבת בהצגת הישגיה העצומים לקהל הישראלי.
נכון גם אני וגם שכניי כנראה לא נרכוש בזמן הקרוב מערכת לירוט טילים או כלי טיס בלתי מאוישים אך קרוב לוודאי שנהנה ממיליארד דולרים מרווחי הקונצרן שיכנסו לקופת המדינה ויסייעו לא מעט במתן שירותים לציבור בימים בהם הכנסות המדינה ממסים הולכות וקטנות וזרם ההשקעות מחו"ל הולך ופוחת.
בימים אלו בהם הציבור נמצא במועקה קשה ובעימות פנימי קשה ומסוכן ברור שקמצוץ גאווה על הישג ישראלי שמגיע מעבודתם המסורה והפרודוקטיבית של אלפי עובדי התעשייה האווירית ברמת שונות ובתפקידים מגוונים חשוב מאוד למורל הלאומי (שגם הוא חיוני לנו).
גאווה שמאחדת ישראלים מהעיר ומהכפר, מהקבוץ ומהמושב משכונת היוקרה ומשכונת המצוקה ונותנת רוח גבית למאמץ הביטחוני שלנו באזור.
התעשייה האווירית היא הדוגמא המובהקת ביותר לשנו להיותנו סטארט אפ ניישן, רק תזכורת קצרה המפעל הוקם לפני כ-70 שנים ומאז הוא סמל החדשנות היצירתית בחלל, באוויר בים וביבשה  שתרומתה לביטחון המדינה ואזרחיה לא ניתן לכימות מספרי ואינו נמדד בשקלים או בדולרים ( גם אלו מגיעים לארץ והרבה בזכות פעילות התע"א).
סרטון התדמית מזכיר לי תפריט במסעדה שנפתח בדרך כלל במנות "מעוררי תיאבון" . הסרטון אכן מעורר תיאבון ללמוד עוד ועוד על הישגי המפעל (שרובם כנראה חסויים לפרסום) ותרומתם האדירה להישרדותנו באזור תרומה - שלא תסולא בפז.
המערכות שמפתחת תע׳׳א, המוצגות בסרטון, מגנות על ישראל באוויר, בים וביבשה, והן רק מעט ממה שמותר לספר. לא רק שהמערכות הללו מגנות על ישראל, רוב מדינות העולם יודעות עד כמה הן יעילות  ולכן, רבות מהן  משוועות למערכות ההגנה של ישראל. מרבית מוצריה של התעשייה האווירית  נולדו מתוך צורך ביטחוני  שלא ניתן היה למלא באמצעות ייבוא, אם בגלל אמברגו או מסיבות מדיניות אחרות. מסתבר שהחברה לא יושבת בתוך בועה, ובניגוד לדימוי של חברות ממשלתיות שנתפסות , בחלקן,  כערפד מוצץ דמים מהמדינה התע"א היא הרבה יותר "פרה חולבת" שנותנת זרמי חלב אדירים לקידום הביטחון החברה, הכלכלה  ומעמדה הבינלאומי של ישראל.
סרטון התעשייה האווירית מוכיח כי המפעל הגדול הפנים את דרכי ההתנהלות העסקית והציבורית של שנות ה-2000 "עשית ולא דיווחת – לא עשית" ולכן טוב שעשו ואפילו טוב שדיווחו.
הכותב הוא יועץ תקשורת
תגובות לכתבה(25):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 21.
    הסיבה האמיתית
    המבין 09/2023/02
    הגב לתגובה זו
    1 0
    צריכים שמישהו יפרסם בערוץ 14 ויכניס להם קצת כסף אחרי שכל החברות המסחריות עזבו. היום המפרסמים הכי גדולים בערוץ 14 זה חברת חשמל, משרדי ממשלה ותאגידים ממשלתיים
    סגור
  • 20.
    אם זה היית חברה פרטית???
    אבי 09/2023/02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מישהו היה שם כל כך הרבה כסף על כלום??
    סגור
  • 19.
    תקראו אתם חייבים
    שוש 09/2023/01
    הגב לתגובה זו
    0 0
    יש לי חבר מהתעשיה.קראו לו מכוח אדם ונתנו לו על הראש.דיבר איתי יותר מ 15 דקות.בחיי אמיתי
    סגור
  • 18.
    בועדי העובדים נשאר המון כסף מהגמלאים
    דדד 09/2023/01
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שפרשוונכסף הולך ליחצנות מיותרת, ארועים שהם עושים זה מכספי העובדים והגמלאים ובכל זאת מבקשים כסף להשתתפות בארועים שונים. חבל שאיש לא מבקש מהם לדווח על כמה כספים נותרו אצלהם בוועדים למען השקיפות.
    סגור
  • 17.
    נו באמת...
    שמוליק 08/2023/31
    הגב לתגובה זו
    1 2
    בזבוז מוחלט של כספי ציבור, נראה יותר שקשה להם לגייס אנשים ולכן טופחים לעצמם על השכם. אולי למישהו יש שם אספירציות פוליטיות.
    סגור
  • טען עוד
  • 16.
    מטרת פרסומי התע"א
    האמת זה אני 08/2023/30
    הגב לתגובה זו
    1 0
    הפרסומים החיוביים הקשורים לתע"א בחודשים האחרונים מטרתם היא הצגת החברה כחברה מצליחה שהכנסותיה גדלות כל רבעון, לצורך ההפרטה החלקית העומדת על הפרק. יו"ר הדירקטוריון הובא לחברה כדי לבצע את ההפרטה. ככל שהחברה תצטייר באור חיובי יותר ובמאזן טוב יותר, כך החברה והממשלה ירוויחו יתר מההפרטה. יחד עם זאת, התע"א היא חברה בעלת פוטנציאל גבוה שלעיתים הוא לא ממומש בגלל ניהול חובבני של מנהלי פרויקטים שהם מהנדסים מעולים אך מנהלים כושלים.
    סגור
  • אכן כן
    אחת מבפנים 08/2023/30
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מהנדסים מעולים, מנהלים כושלים שחושבים שהשמש זורחת להם...
    סגור
  • 15.
    גאווה לכולנו
    אזרחית מן השורה 08/2023/30
    הגב לתגובה זו
    3 0
    העקביות וההתמדה. העשייה התרומה של שעות עבודה מצאת החמה ועד כלות הנשמה,,, העשייה... הרצון הטוב של העובדים כולם לתרום שעות על גבי שעות... ולהשיג הישגים כולנו רק יכולים להיות גאים...ולאמר תודה ענקית לנוחות האלה משיגים תוצאות כאלה.
    סגור
  • 14.
    דמגוג ממפלגת העבודה
    מ.פ. 08/2023/30
    הגב לתגובה זו
    0 1
    "בהם הכנסות המדינה ממסים הולכות וקטנות וזרם ההשקעות מחו"ל הולך ופוחת" מה זו הדמגוגיה... הזו שמוחדרת לנו במסגרת הנדסת התודעה ? הרי הכל שקר.כי יש עליה בהשקעות מחו"ל! אז הצטרפת לערוצי התבהלה? הכי תמוה מדוע בתע"א מצטטים אנשים כמוך ...
    סגור
  • 13.
    הקמפיין - מהלך בתחרות גיוס כוח אדם.
    ארנון רובין 08/2023/30
    הגב לתגובה זו
    2 0
    עקב מלחמת אוקראינה והאיום אשר חשה אירופה המערבית בעקבותיו, יש עליה בביקוש למוצרי התעשיה הבטחונית העולמית, ובפרט - למוצרים ישראליים. עליה זאת מתבטאת בצפי לעליה בדרישה לכוח אדם מעולה בכל חברות הטכנולוגיה הבטחונית ובעיקר ב"שלושת הגדולות" - תע"א, אלביט, ורפא"ל. מן העבר השני: "כשהתותחים רועמים המוזות שותקות" העליה העולמית בריביות הביאה לסופו של "בלון הסטארט-אפ". הכסף שהלך לקרנות הון סיכון חוזר לאג"ח מדינה ובנקים. המשמעות - כוח אדם מן הסטארט-אפים בכל העולם וגם בישראל "משתחרר" ומחפש עבודה. בהיבט המקומי "שלושת הגדולות" תע"א, אלביט ורפא"ל נערכות לתחרות על כוח האדם המעולה הנוטש את בועת הסטארט-אפ. כחברה ממשלתית הכבולה להסכמי שכר מתקשה תע"א להתחרות במשכורות של אלביט, הפועלת באותם איזורים גיאוגרפיים ולכן בניית פרופיל מושך מבחינת יציבות וגאוות יחידה היא הדבר שבו היא יכולה להביס את המתחרה בגיוס עובדים. מ.
    סגור
  • 12.
    הכל מושחת
    עובד חברה 08/2023/30
    הגב לתגובה זו
    2 1
    זה כסף של העובדים שמשלמים וועד ואותו מבזבזים
    סגור
  • 11.
    בזבוז כספי ציבור מיותר (ל"ת)
    יוחנן 08/2023/30
    הגב לתגובה זו
    2 3
    סגור
  • אלה לא כספי מדינה (ל"ת)
    א 08/2023/30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 10.
    מדוע?
    aidanangelo 08/2023/30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ציונות אבג'לו איידן
    סגור
  • 9.
    עדיף להעביר את רווחי התעשיה האויריתעובדים
    כרמלה 08/2023/30
    הגב לתגובה זו
    2 1
    מאשר לממשלה, כאן יעבור הכסף לחרדים אל ישתלשל לכיסם של המקורבים
    סגור
  • 8.
    מזל שיש תעשיה אוירית קצת מצב רוח טוב (ל"ת)
    מושחתי המשפט 08/2023/30
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
  • 7.
    הקשר בין נשק לאושר אישי - לא חכם
    יאירי 08/2023/30
    הגב לתגובה זו
    0 2
    נשק מיועד למלחמה ולאובדן חיי אדם, גם אם זה בהגנה. הנדסת תודעה וקשירת נשק לאושר, בהחלט לא טובה לעתיד העם הזה...
    סגור
  • 6.
    עוד סיבה מרכזית
    צחי 08/2023/30
    הגב לתגובה זו
    2 0
    לאור החוזים הרבים שנחתמו לשנים הרבות יש צורך ביוד ידיים עובדות. חסר מהנדסים, הנדסאים וטכנאים.
    סגור
  • 5.
    תעשיה בזבזנית עם רווח נקי קטנטן (ל"ת)
    מאצ'ו 08/2023/30
    הגב לתגובה זו
    0 5
    סגור
  • העיקר שאתה יושן בשקט בזכותינו
    יורי 08/2023/30
    הגב לתגובה זו
    5 0
    וגם מקבל תמלוגים לטובת הכלל . הכל מאהבה דיי לקנאה אחלה חברה
    סגור
  • 4.
    הסיבה האמיתית
    r 08/2023/30
    הגב לתגובה זו
    2 0
    הן רוצות לצאת בהנפקה ומכינות את הקרקע (נכון יש להם עוד רגולטור וחסמים כבדים לעבור אבל הן תעבורנה אותן)
    סגור
  • 3.
    הפרסום ברור
    אלי 08/2023/30
    הגב לתגובה זו
    3 1
    היום יותר מתמיד קשה להביא מהנדסים, ועוד יותר קשה בחברות הבטחוניות, אין אינטרנט, אין נופש בחול, אין בונוסים שמנים, המון ניירת ובירוקרטיה משעממת. בשורה התחתונה ללא מהנדסים אין תעשיה אווירית. הפירסום נותן למהנדסי התעשיה אווירית קצת גאווה.
    סגור
  • 2.
    צרות עיין
    שוקי 08/2023/30
    הגב לתגובה זו
    6 0
    למה זה מפריע לך...לא מבין את השנאה העצמית הזאת,אולי הם מכוונים לצעירים שיבואו לעבוד בתעשיה..למה אמורה להפריע לך שזה גם גורם נחת לאזרחי ישראל ליכולות של התעשייה שלנו...כמה אני לא אוהב צרי עיין
    סגור
  • 1.
    חשוב בעיקר לשפר תדמית כשאתה בתחרות על כם אדם מול ההייטק (ל"ת)
    אבי 08/2023/29
    הגב לתגובה זו
    4 0
    סגור
  • המשלחות הנוסעות לחו"ל לא מביאות הזמנות
    מחו 09/2023/01
    הגב לתגובה זו
    0 2
    לעבודה, והניהול הוא כושל.
    סגור