רכב

טויוטה חושפת מהפכה בישראל: רכב חדש בלי התחייבות לרכישה

יוניון מוביליטי משיקה מסלול גמיש המאפשר לנהוג בדגמי טויוטה פופולריים ללא חשש מירידת ערך, עם אפשרות להחזיר את המפתחות אחרי 3 שנים או לרכוש בהנחה משמעותית
טויטה קורולה (צילום טויוטה ישראל)
הישראלים עדיין אוהבים להרגיש את הריח של רכב חדש מהניילונים, אבל המציאות הכלכלית הנוכחית הופכת את חלום הבעלות למשימה מורכבת ויקרה מאי פעם. חוסר הוודאות בשווקים לצד הזינוק ביוקר המחיה גרמו לרבים לעצור ולהמתין, כשהחשש המרכזי הוא כבילה להלוואות כבדות והתחייבויות ארוכות טווח שסופן לוט בערפל. במקביל לחששות הללו, נראה כי הגישה הצרכנית בישראל עוברת טרנספורמציה – המעבר מתפיסה של בעלות קבועה לצריכה גמישה של שירותי ניידות. בתוך הוואקום הזה נכנסת יוניון מוביליטי, זרוע הליסינג של יבואנית טויוטה, עם בשורה שמנסה להסיר את חסמי הכניסה לעולם הרכבים החדשים.
התוכנית החדשה, MOBILITY EASY WAY, מציעה נוסחה שונה מהליסינג המימוני המוכר. המודל פשוט יחסית: הלקוח משלם מקדמה ראשונית ולאחריה תשלומים חודשיים קבועים למשך שלוש שנים, כאשר גובה ההחזר נגזר מהדגם הנבחר ומכמות הקילומטרים השנתית המתוכננת. לאורך כל התקופה, הרכב נותר רשום על שם החברה, מה שמשחרר את הנהג מהדאגה למכירת הרכב בעתיד. הייחוד האמיתי מגיע בנקודת הסיום של 36 החודשים; בניגוד למסלולים אחרים שדורשים תשלום "בלון" גבוה בסוף התקופה, כאן ניתנת ללקוח זכות בחירה מלאה. הוא יכול להחזיר את המפתחות, להתקדם לדגם חדיש יותר או לרכוש את המכונית לעצמו במחיר אטרקטיבי במיוחד – הנחה של עשרה אחוזים ממחירון הבסיס של לוי יצחק.
"אנחנו רואים יותר ויותר לקוחות שרוצים לנהוג ברכב חדש, אבל לא בהכרח מעוניינים להתחייב לרכישה מלאה. MOBILITY Easy Way נולד בדיוק מהצורך הזה – לאפשר שימוש ברכב חדש בצורה פשוטה, נגישה וחסרת סיכון. מבחינתנו, זהו חלק מהרחבת פתרונות הניידות של טויוטה וקבוצת יוניון בישראל, ומהתפיסה של טויוטה כמותג שמציע לא רק רכבים, אלא גם דרכים חדשות וגמישות להשתמש בהם", מסביר דור פיקל, מנכ"ל יוניון מוביליטי. דבריו משקפים את השינוי האסטרטגי שבו המותג הופך מספק של מוצר לספק של פתרונות תנועה מגוונים.
המסלול החדש אינו מוגבל לדגם אחד וחל על שורה של מכוניות פופולריות, החל מהאייגו X העירונית והקומפקטית, דרך היאריס המוכרת ועד לרכבי הפנאי ממשפחת הקורולה קרוס. כך למשל, מי שיבחר בגרסה ההיברידית של ה-Aygo X ברמת גימור PURE, יידרש למקדמה של 12,900 ש"ח והחזר חודשי של 1,339 ש"ח (צמוד מדד), תחת הגבלת נסועה של 15,000 ק"מ בשנה. חשוב לציין כי במסלול הספציפי הזה, הלקוח הפרטי עדיין נושא באחריות לביטוחים ולטיפולים השוטפים, כאשר קיימת אפשרות להרחיב את מכסת הקילומטרים עד ל-25,000 בשנה.
למי שמחפש שקט תעשייתי מוחלט, החברה ממשיכה להפעיל את מסלול ה-TOYOTA LEASE המוכר. מדובר בפתרון "הכול כלול" שחוסך מהנהג כל התעסקות עם אחזקה, ביטוחים או תקלות, עם שירות צמוד לאורך כל היממה. במסלול הזה, המיועד גם ללקוחות עסקיים, ניתן להגיע לנסועה של 40,000 ק"מ בשנה. בבחינת אותה האייגו X ההיברידית, מחיר הנוחות המלאה במסלול הליסינג יעמוד על 2,259 ש"ח בחודש, לצד מקדמה זהה של 12,900 ש"ח. בסופו של יום, נראה שהשוק הישראלי צועד לעבר מציאות שבה המפתח נמצא בידיים של הנהג, לא רק על הכביש, אלא גם בדרך שבה הוא בוחר לשלם עליו.
תגובות לכתבה(10):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 8.
    לא להיתקרב להיברידיות
    בר כהן 04/2026/28
    הגב לתגובה זו
    0 2
    יש לי טויוטה סיאנה פחות משנה היברידית רכב שעולה 470.רק שבקניה הם לא אומרים שצריך כל 3 ימים להדליק תרכב אחרת נשרף לו המחשב וזה נקרא נזק אז אין אחריות
    סגור
  • מי קונה טויוטה עדיין
    אני 04/2026/29
    הגב לתגובה זו
    1 0
    משלמים הרבה מקבלים פחות. הם רוכבים על הסמל ... אמינות.... הסיניות אמינות יותר ....
    סגור
  • 7.
    מאוד יקר
    Il 04/2026/28
    הגב לתגובה זו
    4 0
    זה מאוד יקר ביחס לחברות אחרות כמו פריסבי לדוגמה שגובה מקדמה 7900 מסלול חודשי 2600 שח כולל ביטוח כולל אגרת רישוי כולל טיפולים ונשואה של 25 אלף קילומטר עסקה הרבה יותר משתלמת ורכב הרבה יותר גדול ונוח כמו צ'רי ev
    סגור
  • 6.
    יקרים ב 30000 שח מרכב 0 קמ בחברה אחרת
    טויבוטה 04/2026/28
    הגב לתגובה זו
    5 0
    מעלים מלאכותית את מחירי המשומשות
    סגור
  • 5.
    הסינים הרגו אותם הם לא מצליחים למכור אז מנסים לברבר כל
    סמי 04/2026/28
    הגב לתגובה זו
    7 1
    מיני שטויות
    סגור
  • 4.
    אתם במצוקה ולא יודעים איך לכבס את שיטת הליסינג שלכם (ל"ת)
    דני 04/2026/28
    הגב לתגובה זו
    4 0
    סגור
  • 3.
    עבודה בעיניים
    איל 04/2026/28
    הגב לתגובה זו
    9 0
    עיין היפני ירד ביותר מ-20% הדולר ירד במקום להוריד מחירים הם עושים לנו אחיזת עיניים לא צריך לקנות מהם ולא להתפתות למבצעים המדומים ואז הם יאלצו להוריד מחיר
    סגור
  • 2.
    לא הבנתי מה זה שונה
    נטע 04/2026/28
    הגב לתגובה זו
    1 0
    ממסלולי הליסינג ללא מקדמה ועם החזרה של הרכב לאחר שלוש שנים
    סגור
  • משלם יותר
    אני 04/2026/29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מקבל פחות
    סגור
  • 1.
    כך או אחרת, אתה נדפק עד העצם. מי שיכול
    נהג מירוצים של עגלות 04/2026/28
    הגב לתגובה זו
    4 1
    עדיף לוותר על רכב בכלל.
    סגור