קריירה ולימודים

זה הפרויקט החדש בליווי גדולי הטכנולוגיה "הזדמנות לנוער בפריפריה"

"חדשנות אמיתית מתגלה כשנותנים הזדמנות לנוער בפריפריה", קובע מפקד 8200 לשעבר, חנן גפן, על תוכנית "מיט"ל" החדשה. כך הדור הצעיר גדל לעולם היזמות
מערכת ice | 
הייטק בישראל-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
היוזמה המקומית מחברת בין תלמידים למנטורים מההייטק במטרה לפתור בעיות בתחומי בריאות וחירום, ושואפת להפוך את העיר שדרות למוקד טכנולוגי ארצי.
שדרות, עיר ששמה נקשר לא פעם עם אתגרים ביטחוניים, מסמנת יעד חדש ושאפתני: להפוך לחממה של יזמות וחדשנות טכנולוגית. תוכנית "מיט"ל", יוזמה משותפת לעירייה, יזמים מקומיים והתעשייה, מכשירה בימים אלה את דור העתיד של ההייטק הישראלי, ומעניקה לבני נוער מהעיר כלים לפיתוח מיזמים מבוססי בינה מלאכותית ודיגיטציה.
התוכנית, הנמשכת ארבעה חודשים, אינה עוד חוג העשרה. המשתתפים בה לומדים לזהות בעיות אמיתיות הנגזרות מצרכים קיימים בעיר בתחומים קריטיים כמו חינוך, בריאות, תעסוקה וניהול מצבי חירום. כל צוות של יזמים צעירים זוכה לליווי צמוד של מנטור מהתעשייה, החל ממפתחים ומנהלי מוצר ועד למומחים בבריאות דיגיטלית ו-AI. הרעיונות שכבר נמצאים בפיתוח כוללים מערכות לניהול אימון אישי ופלטפורמות לשיתוף משאבים קהילתיים.
היוזמה זוכה לתמיכה מגורמים בכירים בעולם הטכנולוגיה והביטחון. חנן גפן, לשעבר מפקד יחידת 8200 וכיום מוביל יוזמות חינוך וחדשנות, רואה ב"מיט"ל" מודל הראוי להתרחב לכל הארץ. לדבריו, "חדשנות אמיתית מתגלה כאשר ניתנת לנוער בפריפריה הזדמנות אמיתית".
החזון, כפי שמדגישים מובילי התוכנית, חורג מהכשרת בני נוער בלבד. המטרה היא להקים בשדרות אקוסיסטם טכנולוגי שוקק חיים, שימשוך לעיר משקיעים, חברות ושותפויות אסטרטגיות. "אנחנו משקיעים לא רק בתשתיות פיזיות, אלא גם בהון האנושי", הוסיף אלעד קלימי, מ"מ ראש העיר, "במטרה לאפשר לצעירים שלנו לפרוץ קדימה ולבנות עתיד שונה בעיר".
המיזמים שפותחו יוצגו בקרוב ב"דמו דיי" חגיגי, שם ינסו היזמים הצעירים לשכנע משקיעים פוטנציאליים להאמין בחלום שלהם, חלום שצומח בעוטף והופך את שדרות לעיר יוצרת, יוזמת ומשפיעה.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה