כסף וצרכנות

הנתונים נחשפים: על מה הישראלים בזבזו החודש בכרטיס האשראי?

חודשי נובמבר עד ינואר 2025 מראים עלייה בשימושים בכרטיסי האשראי, בעיקר בשני תחומים בולטים, לפי הנתונים אותם מפרסמת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה
ענת סימן טוב | 
הוצאות אשראי (צילום shutterstock)
הישראלים אוהבים לקנות והרבה, כפי שניתן לראות משימושי האשראי בחודשים נובמבר 2024 -ינואר 2025, בהם חלה עלייה של 9.1% בשימוש בכרטיסי האשראי.
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מפרסמת היום את נתוני שימוש האשראי של הישראלים בחודשים האחרונים, ומגלה כי בנוסף לעלייה של 9.1% בשימוש האשראי, ישנן מגמות נוספות של עלייה.
לפי הנתונים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, נראה כי התחומים שבהם הישראלים הכי הוציאו בחודשים האחרונים הם תיירות וביגוד. כל אחד מהם תופס נתח של כ-18% ברכישות בכרטיס. מדובר בעלייה של מעל 10% לעומת החודשים הקודמים, שכן בחודשי אוגוסט-אוקטובר 2024, בתחום הביגוד וההנעלה, הישראלים הוציאו 15.3%, בעוד שבתחום התיירות והטיסות הם הוציאו 8.6%.
אם נרד לדקויות, בקבוצת מוצרי התעשייה, נראתה עלייה בענף הרהיטים של 21.2% בחישוב שנתי, בענף מוצרי חשמל ואלקטרוניקה עלייה של 19.4%, ובענף הלבשה והנעלה עלייה של 17.2% בחישוב שנתי.
בקבוצת השירותים, המהווה 20% מסך הרכישות בשנת 2024, חלה עלייה של 18.8% בחישוב שנתי בין נובמבר 2024 לינואר 2025. מתוך זאת, בענף שירותי טיסות, תיירות ואירוח נרשמה עלייה משמעותית של 113.7%, בענף פנאי ובילוי חלה עלייה של 15.9%, בענף שירותי ממשלה ועירייה עלייה של 9.2%, ובענף הביטוח עלייה של 4.7% בחישוב שנתי.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה