כסף וצרכנות

אבל בעולם העסקים: אחד מגדולי עולם הביטוח נפטר בגיל 80

אבי בר-אור שהחל כפקיד זוטר בחברת הפניקס בשנות השישים פיתח את ענף הביטוח הסיעודי בישראל והיה מחלוציו
מערכת ice | 
צילום Shutterstock
ענף הביטוח והאקטואריה בישראל נפרד השבוע מאחת מדמויות המפתח שעיצבו את פניו לאורך יותר מחצי מאה - אבי בר-אור, שהלך לעולמו בגיל 80. מי שהחל את דרכו כפקיד זוטר בחברת הפניקס  בשנות השישים, התפתח לדמות מרכזית שהטביעה חותם בלתי נמחק על התעשייה הפיננסית בישראל, במיוחד בתחום הביטוח הסיעודי אותו היה מהראשונים לפתח בארץ. הלווייתו התקיימה בבית העלמין בנתניה, שם נפרדו ממנו בני משפחה, חברים ומאות מעמיתיו לאורך הקריירה הענפה.
מסלול חייו המקצועיים של בר-אור מגלם את סיפור ההצלחה הישראלי הקלאסי - מהתחלות צנועות לפסגות ההשפעה בתעשייה. לאחר תחילת דרכו בפניקס, צבר ניסיון בינלאומי כמנהל מחלקת הרזרבות בחברת Liberty Life בדרום אפריקה, ובהמשך מילא שורה של תפקידים בכירים בחברות הביטוח המובילות - סמנכ"ל תפעול בהראל, מנכ"ל חברות הביטוח מעוז וסלע, אקטואר ראשי בקבוצת מגדל ומשנה למנכ"ל ואקטואר ראשי ב"הכשרת היישוב". בנוסף, ייצג את ענקית הביטוח הבינלאומית Swiss Re בישראל, ובכך חיזק את הקשרים בין שוק הביטוח המקומי לשווקים העולמיים.

לפי ישראל היום דפנה קאופמן, נשיאת אגודת האקטוארים, ביטאה את רגשות הענף כולו בהספד מרגש: "בצער רב ובלב כבד אנו נפרדים השבוע מאבי בר-אור, אקטואר ותיק, חבר יקר ומוערך, אשר הלך לעולמו. אבי בר-אור, אשר לפני כשנתיים וחצי זכה לקבל את אות 'יקיר האגודה', היה מעמודי התווך של המקצוע האקטוארי בישראל. לאורך עשרות שנים של פעילות מקצועית וציבורית, הטביע אבי חותם עמוק ומשמעותי בתחום האקטואריה, תוך מתן דוגמה אישית יוצאת דופן של מקצועיות, יושרה ומסירות אין קץ״.
אם כבר מזכירים את נושא הביטוח הסיעודי, נשיא לשכת סוכני הביטוח שלמה אייזיק פנה לפני כמה חודשים לשרי האוצר והבריאות בבקשה לקדם חוק ביטוח סיעוד ממלכתי. "הגיע העת להתכנס יחדיו כמבוגרים אחראיים, ולהוציא לפועל מתווה לביטוח סיעוד ממלכתי" כתבו. 
נשיא לשכת סוכני הביטוח מציע לשרים בצלאל סמוטריץ' ואוריאל בוסו מתווה לביטוח סיעוד ממלכתי לכל אזרחי המדינה מגיל 21 ומעלה. על פי ההצעה, התשלום עבור ביטוח סיעוד ממלכתי יתווסף לתשלומי החובה למוסד לביטוח לאומי. התחשיב יהיה על פי חישובים אקטואריים ויהיה כאחוז נוסף מההכנסה. הזכאות תקבע על פי אי יכולת לבצע 4 מתוך 6 פעולות יומיומיות ו/או תשישות נפש.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה