כסף וצרכנות
גל עליות מחירים ברשתות המזון: מי העלתה הכי הרבה – ומי דווקא הורידה?
בחודשים האחרונים הצרכנים חוו גל עליות מחירים מטעם הספקים. בדקנו כיצד התנהלו המחירים ברשתות השונות בחודשים האחרונים ומה זה אומר לצרכנים
החל מחודש מאי, הצרכנים חוו גל עליות מחירים מצד ספקים שונים בתחום הקמעונאות והצרכנות. העלאת המחירים התגלגלה לצרכן, מה שגרם להתייקרות נוספת של סל הקניות החודשי, שהתייקר בעוד כמה שקלים.
בדקנו מספר מוצרים במספר רשתות מזון, באמצעות אתר פרייסז, כדי לראות איזו רשת העלתה מחירים, בכמה, מי העלתה הכי הרבה והאם יש רשת שבחרה לספוג את ההתייקרות במקום לגלגל אותה לצרכן.
הבדיקה בוצעה על מספר מוצרים שהתייקרו, תוך השוואה בין המחירים באפריל (לפני גל ההתייקרויות), לבין אוגוסט (לאחר עליות המחירים שהתרחשו ממאי ועד יולי).
מהבדיקה עולה כי הרשת שהעלתה את המחירים באחוז הגבוה ביותר ביחס למחירים שמכרה קודם לכן היא רשת יוחננוף, עם עלייה ממוצעת של 15%. הרשת שהעלתה מחירים הכי מעט היא שופרסל דיל, עם ירידה ממוצעת של 8.75%-.
בין המוצרים שנבדקו ניתן לראות עליות מחירים בולטות: בקבוק קוקה־קולה 1.5 ליטר, שעלה קודם לכן 8 שקלים, התייקר למחיר ממוצע של 8.20 שקלים, עלייה של 2.5%. עם זאת, ברשת שופרסל דיל המחיר עלה ל־8.50 שקלים, עלייה של 6.25%.
מחיר נוסף שבלט בהתייקרותו הוא קפה מגורען: במרבית הרשתות הוא עלה מ־21.90 שקלים ל־23.90 שקלים עלייה של כ־9%. ברשת שופרסל דיל נרשמה קפיצה חדה יותר – ל־ 25.90 שקלים, עלייה של כ־18%. הרשת היחידה שלא שינתה את המחיר היא רמי לוי, שהשאירה את הקפה במחיר המקורי של 21.90 שקלים.
מוצר נוסף שנמצא בכותרות לאחרונה לאחר עלייה במחירים בתמ"ל, הוא מטרנה אקסטרא קר 700 גרם, בשל חשיבותו עבור תינוקות וההשפעה של מחירו על הורים לתינוקות.
ברשת ויקטורי, המוצר נמכר ב־50 שקלים ונשאר באותו מחיר. לעומת זאת, ברשת יוחננוף, המחיר עלה מ־50 שקלים ל־60 שקלים, עלייה של 20%.
עוד ב-
ברשת קרפור, המחיר עלה מ־60.40 שקלים ל־ 64.90 שקלים, עלייה של כ־8%.
הפתעת הבדיקה מגיעה דווקא מרשת שופרסל, שלא רק שלא העלתה את המחיר אלא אף הורידה אותו: בחודש מאי נמכרה מטרנה שם ב־60.90 שקלים, וכיום היא נמכרת ב־50 שקלים, ירידה של כ־17%.
הפתעת הבדיקה מגיעה דווקא מרשת שופרסל, שלא רק שלא העלתה את המחיר אלא אף הורידה אותו: בחודש מאי נמכרה מטרנה שם ב־60.90 שקלים, וכיום היא נמכרת ב־50 שקלים, ירידה של כ־17%.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



