כסף וצרכנות
התייקרות של 9% בסל הקניות לראש השנה - איזו רשת הכי יקרה?
בבדיקת סלים לקראת ראש השנה של המועצה לצרכנות, התגלתה התייקרות. בכמה עלו המחירים ואיזו רשת מזון היא הזולה ביותר?
החג בפתח וטרם שחל, בדיקה חדשה של המועצה לצרכנות מצביעה על התייקרות ממוצעת של כ־9% בסל המוצרים בתוך שנתיים בלבד. ההשוואה נעשתה בין סל מוצרים כשבועיים לפני ראש השנה 2025 לסלים באותן תקופות ב־2024 וב־2023, וחשפה עלייה של כ־2.5% לעומת השנה שעברה.
הבדיקה כללה כ־770 מהמוצרים הנפוצים ביותר ברשתות השיווק, והיא נערכה לבחינת מחירים ב־10 בספטמבר 2025 מול מחירים שנבדקו ב־18 בספטמבר 2024 וב-30 באוגוסט 2023, טרום מלחמת חרבות הברזל. הממצאים התבססו על נתוני המכירה בפועל מרשתות השיווק, כולל מבצעים רגילים אך ללא מבצעי אשראי.
אז איפה הסל הזול ביותר השנה?
מתוך 808 מוצרים הורכב סל של 770 מוצרים (הנפוצים יותר ברשתות). המחירים נבדקו בממוצע רשתי, כאשר להשוואה נלקחו רק רשתות שהכילו לפחות כ-80% מסך המוצרים.
מתוך 808 מוצרים הורכב סל של 770 מוצרים (הנפוצים יותר ברשתות). המחירים נבדקו בממוצע רשתי, כאשר להשוואה נלקחו רק רשתות שהכילו לפחות כ-80% מסך המוצרים.
במידה ומוצר אינו נמצא בכל סניפי הרשת, נלקח לגביו המחיר הממוצע של שאר הרשתות שנבדקו. באופן כללי, הרשת הזולה ביותר (מאלה הנכנסו להשוואה) היא רשת רמי לוי. הרשת היקרה ביותר סיטי מרקט הפרש ביניהן 27%.
הרשת העירונית הזולה ביותר מחסני השוק בסיטי והיקרה ביותר סיטי מרקט הפרש ביניהן 16% ההפרש בין רשת ה-HEAVY דיסקאונט (HD) הזולה ביותר רמי לוי והיקרה ביותר ויקטורי: 8%. ההפרש בין רשת ה-LOW דיסקאונט (LD) הזולה ביותר מחסני השוק והיקרה ביותר פרשמרקט: 14%.

מהבדיקה עולה כי בתחום הבשר הטרי והקפוא נרשמה עלייה של כ-15% לעומת לפני שנתיים, בעופות עומדת העלייה על כ־11%, התבלינים זינקו ב־10%, תפוחי עץ סמיט ב־18%, אורז ב־11%, שימורי ירקות ב־18%, שימורי זיתים ב-48% ומוצרי אפייה וקישוטים עלו ב־9%.

מהבדיקה עולה כי בתחום הבשר הטרי והקפוא נרשמה עלייה של כ-15% לעומת לפני שנתיים, בעופות עומדת העלייה על כ־11%, התבלינים זינקו ב־10%, תפוחי עץ סמיט ב־18%, אורז ב־11%, שימורי ירקות ב־18%, שימורי זיתים ב-48% ומוצרי אפייה וקישוטים עלו ב־9%.
מצד שני, קטגוריות אחרות חוו ירידה: דגים קפואים ירדו בכ-15% לעומת השנה שעברה ו-9% לעומת לפני שתי שנים, דבש ירד בכ-7% ו-4%, סלק אדום ירד בכ-17% ו-8%, ירקות טריים ירדו ב-12%, ירקות ופירות קפואים ירדו ב-11%, תמר מג'הול ירד בכ-3%.
הבדיקה הנוכחית מה-10 בספטמבר 2025, מדגישה גם פערי מחירים מרשימים בין הרשתות עבור אותו המוצר: למשל, דג פילה סלמון קפוא לקילוגרם מדגים זאת היטב עם מחיר של 49 שקל ברשת חצי חינם לעומת 167.90 שקלים ברשת ויקטורי סיטי, הפרש של 118.90 שקל שהוא מעל 243%.
כתף בקר טרי חלק לקילוגרם נמכר ב־54.90 שקל באושר עד לעומת 115 שקל בשערי רווחה, הפרש של כ־109%. דבש טהור מפרחי בר יד מרדכי 1 ק״ג עולה ב־34.90 שקלים בויקטורי לעומת 56.40 שקלים בסיטי מרקט, הפרש של כ־62%.
דגם אחר הוא המיץ ענבים תירוש , לקראת ליטר אחד 15.90 שקלים בקשת טעמים לעומת 25.20 שקלים ברשת המכולת, הפרש של כ־58%. יין לבן אמרלד ריזלינג סלקטד 750 מ״ל מוצע ב־20.60 שקלים ברשת המפיץ סיטונאות לעומת 34.50 שקלים בטיב טעם בעיר, הפרש של 67%.
תפוח עץ גרני סמיט לק״ג נמכר ב־7.50 שקלים ברשת המפיץ סיטונאות לעומת 17.70 שקלים בסופר יודה, הפרש של 137%. תמר מג'הול לק״ג עולה 12.80 שקלים ברמי לוי לעומת 32.80 שקלים בבית הפרי, הפרש של 156%.
סלק אדום נמכר ב-1.90 שקל לקילו בשופרסל דיל, לעומת 9.90 שקלים ברשת יילו, הפרש של 421%.
עוד ב-
לסיכום, תוצאות הבדיקה מלמדות כי המוצרים שהיו חשובים ביותר לשולחן החג הפכו ליקרים בהרבה תוך זמן קצר. העליות נרחבות כמעט בכל קטגוריה, והפערים בין הרשתות הם גדולים מאד. אם אתם מתכננים את סל החג שלכם, ההמלצה היא לבדוק מחירים, להשוות בין הרשתות ולבחור את הרשת הכי משתלמת, כי השוני במחיר יכול להגיע למאות שקלים על אותה כמות ומגוון של מוצרים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



