כסף וצרכנות

150% פער על אותו מוצר: זו רשת המזון הזולה ביותר

כמדי שבוע אנו בודקים איפה סל ההשלמות המשתלם ביותר. השבוע מצאנו פער של 150% על אותו מוצר. כל הפרטים
ענת סימן טוב | 
עליית מחירים (צילום shutterstock)
אמצע השבוע הוא הזמן האידיאלי לעצור לרגע משגרת העבודה והלימודים ולמלא את החוסרים בבית אותם מוצרים קטנים שתמיד נגמרים בדיוק כשצריך: שתייה קלה, פירות, גבינות, לחם, ירקות טריים ועוד כמה דברים בסיסיים שבלעדיהם המקרר מרגיש ריק. גם בקנייה כזו, שנראית "קטנה" יחסית, ניתן לחסוך לא מעט כסף אם בוחרים את הרשת הנכונה.
כזכור, בבדיקה שערכנו אתמול בפירות וירקות, נמצא כי רשת רמי לוי היא הרשת הזולה ביותר.
לשם כך ערכנו בדיקה באמצעות אתר פרייסז, שבחנה סל קניות מצומצם המייצג את הקנייה השבועית הקטנה של משק בית ממוצע. התוצאות היו ברורות, הרשת הזולה ביותר היא רמי לוי, עם סל בעלות כוללת של 399.66 שקל, בעוד שהסל היקר ביותר נמצא ברשת ויקטורי, שם העלות הגיעה ל-474.43 שקל.
מדובר בפער של 74.83 שקל, המהווה הבדל של כ-18.7% בין שתי הרשתות עבור אותם מוצרים בדיוק. כשמדובר בקנייה שחוזרת על עצמה מדי שבוע, מדובר בחיסכון שנתי מצטבר של מאות שקלים ולעיתים אף יותר.
בין הפערים הניכרים שנמצאו בין הסלים היו במוצרים, במבה קלאסי חטיף בוטנים אסם 80 גרם שנמכר במבצע ברשת רמי לוי בעלות של 2.45 שקלים בעלות המוזלת, ובעלות היקרה של 5.90 שקלים ברשת קרפור היפר. מדובר בפער של 150%.
עוד פער ניכר נמצא במוצר לימון שנמכר בעלות מוזלת של 1 ק"ג של 8.90 שקלים במספר רשתות כמו אושר עד, יוחננוף ורמי לוי. ובעלות היקרה של 12.90 שקלים ברשת שופרסל דיל. מדובר בפער של 22%.
עוד פער ניכר נמצא במוצר לחם אחיד כהה פרוס וארוז 900 גרם שנמכר בעלות מוזלת של 8.30 שקלים ברשתות אושר עד ורמי לוי, ובעלות היקרה של 10.05 שקלים ברשת שופרסל דיל. מדובר בפער של 22%.
 
המסקנה ברורה: גם בקנייה קטנה לכאורה, שווה לבדוק מחירים ולהשוות בין הרשתות. חיסכון חכם מתחיל בפרטים הקטנים  והם, כך נראה, יכולים לעשות הבדל גדול בקופה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה