כסף וצרכנות
רמי לוי בעסקת ענק של כ-80 מיליון דולר: זה מה שישראייר רכשה
חברת התעופה ישראייר בבעלותו של איש העסקים רמי לוי, ממשיכה העסקה הגדולה שלה וההתקדמות בחזון למזרח וארה"ב. כל הפרטים
חברת התעופה ישראייר, שבבעלותו של איש העסקים רמי לוי, ממשיכה להתקדם לעבר ההתיכנות שלה לטוס לארה"ב ולמזרח כולל טוקיו, מיאמי, ויאטנם וכדומה ולשם כך רוכשת שהחברה שני מטוסים רחבי גוף מסוג AIRBUS 330.
כזכור, לפני כשבועיים דיווחנו כי ישראייר תרכוש שני מטוסי איירבוס A330 רחבי-גוף, כאשר החברה מנהלת משא ומתן עם גורם אמריקאי לרכישת המטוסים בעסקה שמוערכת בכ-80 מיליון דולר.
היום דיווחה החברה לבורסה כי הודיעה היום על חתימת מזכר הבנות לרכישת שני מטוסי מצד שלישי שאינו קשור לחברה או לבעלי השליטה. ההסכם, שנחתם ב-11 בדצמבר 2025, מגדיר את עיקרי התנאים לרכישת המטוסים, הכוללים תשלומים, בדיקות טכניות והסכמי שירות למנועי המטוסים.
לפי ההסכם, התמורה הכוללת לרכישת המטוסים עומדת על 74 מיליון דולר. 7.4 מיליון דולר ישולמו במעמד חתימת מזכר ההבנות ויופקדו בנאמנות, בעוד שתשלום ראשוני נוסף של 10.95 מיליון דולר יועבר בתוך חמישה ימי עסקים ממועד חתימת ההסכם. יתרת התמורה בסך 55.65 מיליון דולר תשולם עם מסירת המטוסים, שהינה שלב ההשלמה הסופי של העסקה.
בהסכם נקבע שכל מטוס יעבור תקופת בדיקה של 21 ימים (סה"כ 42 ימים לשני המטוסים), במהלכה ישראייר תוכל לוודא שהמטוסים מתאימים לצרכיה. אם שני המטוסים לא יאושרו – העסקה תבוטל והפיקדון יוחזר במלואו. אם רק מטוס אחד לא יאושר – יוחזר חצי מהפיקדון. כמו כן, הפיקדון יוחזר אם ההסכם הסופי לא ייחתם במועד או אם המטוסים לא יימסרו לפי התנאים שנקבעו.
לאחר סיום הבדיקות, תיערך תקופת משא ומתן של 20 ימי עסקים. בסופה ייחתם הסכם רכישה מלא והסכם שירותי מנועים (ESA). המטוסים יימסרו תוך שבעה ימי עסקים ממועד עמידת כל התנאים. הסכם ה-ESA יהיה בתוקף 12 שנים ויכלול בין היתר תחזוקה שוטפת והבטחת אספקת מנועים חלופיים במקרה הצורך.
ישראייר נכנסת לתחרות מול אל על יחד עם חברת התעופה ארקיע. מי שעד היום החזיקה ביעדים הללו הייתה אל על, וארקיע נכנסה לשם בעזרת מטוסים חכורים אשר התחילה להפעיל טיסות גם היא לניו יורק ולמזרח. כעת ישראייר צפויה בשנת 2026, גם להגיע ליעדים אלו ואף ליעדים רחבים יותר.
עוד ב-
הכניסה ליעדים אלו עשויה להוריד את המחירים בעיקר לארצות הברית, שכן ביעדים אלו גם קיימות מספר חברות תעופה בינ"ל, שהתחרות תהיה בשיאה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



