כסף וצרכנות

הפיצה ששוברת את השוק: 25 שקלים למגש

גם לפיצה יש תחילף זול יותר? איך ייתכן שמגש שמורכב מקמח, מים, רוטב עגבניות ומוצרלה הפך למוצר יוקרה? רשתות פיצה לואו-קוסט מראות שאפשר אחרת 

מערכת ice | 
פיצה (צילום אריאל מדינה)
בזמן שרשתות הפיצה הגדולות והבינלאומיות מעלות את המחירים ללא הפסקה, כמה רשתות מקומיות שברו את השוק עם מחירים זולים משמעותית, כך דווח באתר מעריב ובוואלה. פיצה שמש מציעה מגש משפחתי ב-25 שקלים, ללא מבצעים וללא הנחות, מסביר חוקר הקימונעאות, ד"ר חזי גור מזרחי. השקיפות, לדבריו יוצרת אמון בין החברה לבין הלקוחות שלה. 
לאור ההצלחה העצומה של החברה, פיצה שמש מחזיקה היום יותר ממאה סניפים פעילים בכל הארץ, מה שלדברי מזרחי מעיד על הצלחתה של החברה המקומית, אל מול מותגי הענק כמו פיצה דומינוס. אלה כיום מתמקדים יותר בדיגיטל ובמשלוחים, תוך כדי שהם סוגרים נקודות מכירה פיזיות. 
חומרי הגלם בפיצה הם פשוטים יחסית - קמח, מים, רוטב עגבניות, שמן, גבינת מוצרלה, מלח ופלפל. לדברי מזרחי, שוק הפיצות בישראל הפך למראה של הכלכלה הישראלית, ומעיד במידה רבה על הנטיות הצרכניות שלה. לאור ההתרחבות של רשתות הלאו קוסט כמו פיצה סטורי ופיצה שמש, נראה כי המגמה הצרכנית בציבור ברורה: הציבור בוחר בפיצה זולה ומקומית. 
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה