כסף וצרכנות

רמי לוי מנצח במכרז ושובר את השוק: זה מה שימכור ב-34.90 שקל בלבד

משרד הכלכלה מפרסם היום את תוצאות המכרז למחירי תחליפי מזון לתינוקות של מטרנה, כחלק ממהלך הסל הזול של המדינה אותו מקדם בימים אלו. כל הפרטים
ענת סימן טוב | 
רמי לוי (צילום באדיבות רמי לוי, shutterstock)
משרד הכלכלה והתעשייה יוצא במהלך רחב היקף להוזלת מחירי תחליפי המזון לתינוקות (תמ"ל), במסגרתו יימכרו מאות אלפי אריזות תמ"ל ממלאי החירום הממשלתי לציבור במחירים נמוכים משמעותית ממחירי השוק. במשרד מדגישים כי המהלך מביא לחיסכון בכספי ציבור, מבלי לפגוע בהיערכות המשק לשעת חירום.
כזכור, שר הכלכלה מקדם בימים אלו סל מזון גדול שיכלול בו מוצרים במחירים מוזלים, המהלך נקרא "הסל של המדינה".
המכרז, שפורסם באמצעות מינהל החירום במשרד הכלכלה, נוגע למכירת מלאי ממשלתי של תחליפי מזון לתינוקות בהיקף של מאות אלפי אריזות. מדובר במהלך כחלק מתוכנית רחבה לשדרוג וייעול ניהול מלאי החירום הלאומי. מדובר בתחליף מזון מטרנה  כשר למהדרין. 
ייחודו של המכרז בכך שהזכייה לא נקבעה רק לפי המחיר שהוצע למדינה עבור רכישת המלאי, אלא גם לפי המחיר שהתחייב הזוכה לגבות מהצרכן. כך נוצר יתרון כפול: צמצום עלויות האחזקה של המלאי הממשלתי, לצד הוזלה מיידית ומשמעותית של מוצר צריכה חיוני עבור משפחות רבות.
במסגרת המכרז נבחרו שני זוכים:
רשת רמי לוי שיווק השקמה, שתירכוש כ־400 אלף אריזות תמ"ל ותמכור אותן לצרכנים במחיר שלא יעלה על 34.90 שקלים לאריזה.
חברת ח.נ. משקאות בע"מ,  הלו היא מחסני השוק, שתירכוש כ־250 אלף אריזות תמ"ל ותמכור אותן במחיר שלא יעלה על 37 שקלים לאריזה.
מדובר בהוזלה של עשרות אחוזים לעומת מחירי השוק המקובלים, במהלך שמשלב החזר הוצאות למדינה עם הקלה ממשית ביוקר המחיה עבור הורים לתינוקות.
במשרד הכלכלה והתעשייה מבהירים כי כל המוצרים עומדים בתקני בטיחות ואיכות מחמירים, ולכולם תוקף של תשעה חודשים לפחות. עוד הודגש כי מכירת המלאי אינה פוגעת בהיערכות המדינה לשעת חירום, וכי המשרד ימשיך לפעול לחיזוק חוסנו של המשק הישראלי, לניהול אחראי של מלאי החירום הלאומי ולשילוב בין ביטחון תזונתי ליעילות כלכלית.
שר הכלכלה והתעשייה, ניר ברקת, אמר כי מדובר בבשורה משמעותית לצרכנים: “אנחנו מביאים היום בשורה לאזרחי ישראל. משרד הכלכלה והתעשייה, בהובלתי, ממשיך לנצל כל הזדמנות כדי להילחם ביוקר המחיה. החלטנו למכור חלק ממלאי החירום באופן שמאפשר הוזלה משמעותית לצרכן, תוך שמירה מלאה על מוכנות המשק לשעת חירום. תמ"ל הוא מוצר בסיסי שכל הורה חייב לרכוש, ולכן דרשנו מהזכיינים למכור אותו בהנחה של עשרות אחוזים”.

גם מנכ"ל משרד הכלכלה והתעשייה, מוטי גמיש, הדגיש את ההשפעה הישירה על הצרכנים: “מחיר קופסת תמ"ל לצרכנים יעמוד על פחות מ־50% ממחירו כיום. מלאי המזון לתינוקות לשעת חירום לא ייפגע וימשיך להיות מנוהל באופן אחראי”.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה