כסף וצרכנות
סודהסטרים תחלק פיצוי במיליונים לעשרות אלפי לקוחות בישראל
בית המשפט אישר הסדר פשרה בתביעה שטענה כי החברה הקשתה על לקוחות לנצל את יתרת מכלי הגז שלהם סודהסטרים תעניק שנת אחריות למכשירים בשווי מיליוני שקלים
סודהסטרים ישראל תפצה רבבות מלקוחותיה, בעקבות תובענה ייצוגית שהוגשה נגד מודל המינויים המוכר של החברה: בית המשפט המחוזי מרכז, בראשות השופטת איריס רבינוביץ ברון, נתן אתמול (רביעי) תוקף של פסק דין להסדר פשרה, שלפיו תעניק החברה הטבות בשווי כולל של כ-2.9 מיליון שקלים לצרכנים.
במוקד ההליך המשפטי, שיצא לדרך בספטמבר 2023, עמדו "תוכניות המינויים" למכלי הגז להכנת סודה ביתית. התובעים טענו כי התנהלות החברה לא אפשרה להם לנצל את מלוא מכלי הגז שעליהם שילמו לקראת פקיעת התקופה, וכך למעשה נכפה עליהם לחדש את העסקה. מנגד, בסודהסטרים הדפו את הטענות והבהירו כי הלקוחות תמיד היו חופשיים לנצל את כל הכמות שהוקצבה להם.
חרף הפערים, בחרו הצדדים להגיע להסכמות. על פי ההסדר שאושר, סודהסטרים תעניק באופן אוטומטי שנת אחריות נוספת ל-58 אלף מכשירי ההגזה האחרונים שנרכשו טרם אישור הפסק, ובנוסף תרכז מעתה את כל תנאי התוכנית במסמך אחד.
כפי שהוזכר ב-ynet, ממשרד רפפורט לוין ביטון שייצג את התובעים נמסר: "שמחים על אישור הסדר הפשרה ועל תוצאה משמעותית נוספת לציבור הצרכנים. ההליך הייצוגי שהגשנו נגד סודהסטרים הסתיים בהסדר הכולל הטבות לציבור בשווי של כ-2.9 מיליון שקל, לצד שינוי והסדרה של התנהלות החברה".
מסודהסטרים ישראל נמסר בתגובה: "סודהסטרים סברה שדין התביעה להידחות, וכפי שעולה מההחלטה המאשרת את הסדר הפשרה, בית המשפט סבר שמרבית הטענות שהועלו בתביעה אין בהן ממש. בהיבט נקודתי בדבר אופן משלוח תנאי התוכנית ותסריט שיחה במוקד החברה, לפנים משורת הדין סודהסטרים הסכימה לפעול בהתאם להמלצת בית המשפט לשינוי בכדי לייתר מחלוקות, ולפנים משורת הדין לסיים את התיק על דרך של מתן הטבה לציבור".
עוד ב-
כזכור, זו אינה ההסתבכות המשפטית היחידה של החברה מול צרכניה בתקופה האחרונה. רק בשנת 2024, בעקבות תביעה ייצוגית אחרת שהוגשה נגדה, סודהסטרים חויבה לפצות את לקוחותיה בהטבות ענק בשווי של כ-8 מיליון שקלים. באותו מקרה, הוסכם כי החברה הישראלית תחלק לזכאים לא פחות מ-86 אלף מכלי גז, כולל משלוח חינם עד הבית.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(7):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
6.גם פה - הכל אשמת היועמשית ;) (ל"ת)אחת שיודעת 09/2026/07הגב לתגובה זו0 0סגור
-
5.החב' לא הפסידה כלום עפ"י פסה"ד העלוב הזה.מיקי מאוס 09/2026/06הגב לתגובה זו0 0אצל רוב הלקוחות לא יהיו תקלות ואם יהיו תקלות, האינטרס של החב' זה שהמכשירים יהיו תקינים ושימשיכו לצרוך בלוני-גזסגור
-
4.בתכלס אין גוף "אמיתי" להגנת הצרכנים במדינה!מידד 09/2026/05הגב לתגובה זו2 0כל הגופים למיניהם הקיימים הם אק מס שפתיים וזה בכלל לא משנה באיזה תחום צרכנות מדובר - בנקים, חברות תקשורת, תאגידי מים חברת חשמל או רשתות קמעונאות. אני אןמר את הדברים האלה כי נכון להיום כולם כמעט באופן מוחלט מזלזלים בצרכנים במיוחד בתחום השירותצלאחר הקניה שמבחינתי הם חלק בלתי נפרד מהמוצר או השירות אותו הם אמורים לספק. הזמן שצריך להשקיע כאשר כבר צריך בירור או דברים השתבשו עולה פי 10 מהמוצר או השירות ומי שעומד מולנו לרוב אינו מקצועי או מבין בתחומו שלו.סגור
-
3.אילצה לזרוק או לקנות מכשיר חדש השביל גומיה של 3 ₪מידד 09/2026/05הגב לתגובה זו1 0אותה גומיה שאמורהנלהיחשב כחלק חילוף שצריך להיות זמין לפחות ל-7 שנים מיום מכירת המכשירסגור
-
2.שרות מתחת לכל ביקורתאורי 09/2026/05הגב לתגובה זו1 0שרות טלפוני 48דק.התכתבות עם הבוט 1.30שעות.שרות גרוע לחברה גרועה.סגור
-
זהו פשוט פשע בחסות המדינה (ל"ת)מידד 09/2026/05הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.שירות לקוחות פח אשפהמשה 09/2026/05הגב לתגובה זו4 0קניתי מכשיר מהחברה אחרי חודשיים התקלקל .אמרו לי אין אחריות תקנה חדש . לא מעניין ה 250 שקל של הצכשיר .ההתנהלות שלהם היתה מחרידה מזעזעת דוחה ומזלזלת .סגור



