כסף וצרכנות
אפליקציית bit תתחיל לגבות מכם כסף? ההפסדים הגדולים נחשפים
הנתונים של אפליקציית התשלומים שמחזיקה בנתח שוק של כ־90%, מונופול לכל דבר, עדיין לא פורסמו, אבל ב"כלכליסט" דווח שההערכות מדברות על כך שבנק הפועלים מפסיד כ-150-100 מיליון שקל בשנה, בלי קשר להוצאות היקפיות כמו פרסום, שיווק ותפעול, גם פייבוקס הפסידה ב-2022 כ-92 מיליון מיליון שקל. השינוי במודל העסקי בדרך?
בדוח של שופרסל, את המחצית הראשונה של 2023 פייבוקס לא תרצה לזכור עם הפסד של כ־46 מיליון שקל, בעוד שב־2022 הפסידה החברה, בה דיסקונט שולטת ב-50.1 ושופרסל ב-49.9% נוספים סכום כ־92 מיליון שקל בסך הכל.
לעומת פייבוקס, המספרים של bit, על פי הדיווח ב"כלכליסט", ממש לא היו טובים יותר. הנתונים של אפליקציית התשלומים שמחזיקה בנתח שוק של כ־90%, מונופול לכל דבר, עדיין לא פורסמו, אבל ב"כלכליסט" כאמור דווח שההערכות מדברות על כך שבנק הפועלים מפסיד כ-150-100 מיליון שקל בשנה, בלי קשר להוצאות היקפיות כמו פרסום, שיווק ותפעול.
שתי האפליקציות אמנם עשו מהפכה בכל הקשור לתשלומים, אך הן גם לא מייצרות רווחים למפעילות שלהן, תקופה ארוכה מאוד, מה שמרמז על כך שיצטרכו לחשוב על מודל כלכלי חדש שיניב להן הכנסה. בשוק מעריכים כי ב-6 השנים האחרונות הפסידו האפליקציות לבנקים המפעילים מעל מיליארד שקל.
עוד ב-
מפייבוקס נמסר לכלכיסט על התחקיר בנושא: "כסטארט־אפ, החברה נמצאת בשלב ההשקעה, במטרה להרחיב ולהעמיק את הצעת הערך למשתמשיה, באופן שיוביל לרווחיות בטווח הבינוני. במסגרת זו, פייבוקס נמצאת בעיצומו של מהלך אסטרטגי, להפוך לאפליקציה לניהול כסף מחוץ לבנק, שנותנת הצעות ערך למוצרים ולשירותים הבנקאיים הקלאסיים. מהלכים אלה ונוספים שמתוכננים בעתיד הקרוב צפויים להפוך את פייבוקס למתחרה בבנקים, לתרום לתוצאות הפעילות ולהניב ערך ממשי לבעלי המניות״. בבנק הפועלים הוסיפו: "הבנק אינו נוהג להתייחס לשאלות הנוגעות לפעילות עסקית".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(5):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
5.חלאות ומה עם המליונים שמרוויחים מהריבית והעמלות? (ל"ת)ריאלי 08/2023/29הגב לתגובה זו0 0סגור
-
4.אז שיזיזו כמה מיליונים מהרווחים האסטרונומיים שלהם לכסותאחד מאזור 02 08/2023/29הגב לתגובה זו0 0חזירות בנקאית וחוצפה ללא גבול! הרווחים שלהם באים מעושק ריביות מאנשים קשי יום!סגור
-
3.כנראה נגיד ביי ביי להיט, עם כל הצער שבדברממ 08/2023/29הגב לתגובה זו1 0יש אלטרנטיבות ולא צריך לשלם עליהןסגור
-
2.אין גבול לחוצפת הבנקים הגורפים מיליארדים על חשבון הציבו (ל"ת)נמאסתם 08/2023/29הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.אז מה אם הציבור טיפה הרוויח (בלא להוציא)מציאותי 08/2023/29הגב לתגובה זו1 0זה כסף קטן מאוד לעומת הרווחים שלהם מהריביות של הבנקים השנה.סגור



