כסף וצרכנות
סחורה מעוטף עזה? ככה גוזרים עליכם קופון בלי שידעתם
על אף הצהרות כי אין פערי תיווך, מצאה נגה ניר נאמן כי יש עשרות אחוזים שעוברים בדמי תיווך. המחירים לדוגמא של חצילים גבוהים בכ-4 שקלים לעומת הממוצע בשוק, 6.10 בשוק לעומת 10 שקלים בשוק המיוחד, בטטות שנמכרות בדרך כלל ב-7.30, נמכרת במחיר כמעט כפול של יותר מ-13 שקל
רשת 13 ונגה ניר נאמן, כתכת הצרכנות של המערכת, בדקו את פערי התיווך הגדולים בדרך למחיר הסופי שאתם משלמים בסופרמרקט. אז מי מרוויח על חשבון החקלאים מהעוטף וגוזר גם עליכם קופון לא קטן?
ניר נאמן בדקה בשוק המיוחד שנפתח באקספו תל אביב והסבירה על המיזם שבשבועות האחרונים הביא ישראלים שניסו לעשות הכול כדי לסייע לחקלאי העוטף, ובמקביל גם הקימו שווקים ייעודים בכל רחבי הארץ כדי למכור את הסחורה שלהם. אלא שמתברר כי יש מי ש"עושה קופה" על חשבון אותם חקלאים שכמעט איבדו הכול בטבח הנורא של ה-7.10 על ידי חמאס.
על אף הצהרות כי אין פערי תיווך, מצאה נגה ניר נאמן כי יש עשרות אחוזים שעוברים בדמי תיווך. המחירים לדוגמא של חצילים גבוהים בכ-4 שקלים לעומת הממוצע בשוק, 6.10 בשוק לעומת 10 שקלים בשוק המיוחד, בטטות שנמכרות בדרך כלל ב-7.30, נמכרת במחיר כמעט כפול של יותר מ-13 שקל.
עוד ב-
מפרויקט "שוק עוטף" נמסר בתגובה: "הפרויקט נולד מהרצון לסייע מיד לחקלאי העוטף על-ידי רכישת הסחורה - כולל הפחת. התשלום לחקלאים ניתן במלואו במקום. המחירים לצרכן כללו גם את עלויות השינוע והאבטחה. המיזם לא לוקח לכיסו אף שקל וכל הרווחים חוזרים לחקלאות הישראלית".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.מיהם סרסורי הירקות? רוצה להחרים אותם איכשהו... (ל"ת)ממש פוחד מהרוע 11/2023/15הגב לתגובה זו1 0סגור
-
1.התיכמון כאידיאל המדינה-מורשת בובה ביבי (ל"ת)אמירה 11/2023/15הגב לתגובה זו0 0סגור



