תרבות ופנאי

אבל בעולם התרבות: הזמר האהוב הלך לעולמו בגיל 81

ריק דייויס, הסולן והקלידן האגדי של להקת הרוק הבריטית סופרטראמפ, הלך לעולמו בסוף השבוע בגיל 81 אחרי מאבק ממושך במחלת הסרטן. חברי הלהקה ספדו לו: "שירים גדולים אף פעם לא מתים - הם ממשיכים לחיות"
מערכת ice בידור |  1
זמר-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
אבל נפל על עולם התרבות והמוזיקה, זאת לאחר שנודע כי ריק דייויס, הסולן והקלידן האגדי של להקת הרוק הבריטית סופרטראמפ, הלך לעולמו בסוף השבוע בגיל 81 אחרי מאבק ממושך במחלת הסרטן.
להקת סופרטראמפ כתבה באתר הרשמי שלה על מותו של הסולן שלה: "ריק דייויס, מייסד, סולן וכותב השירים של סופרטראמפ, הלך לעולמו בביתו שבלונג איילנד בשבת, 6 בספטמבר, לאחר שנאבק בעשור האחרון במחלת מיאלומה נפוצה".
עוד נכתב: "ככותב-שותף, יחד עם רוג'ר הודג'סון, הוא היה הקול וצלילי הפסנתר מאחורי השירים האייקוניים ביותר של סופרטראמפ, והותיר חותם בל יימחה על היסטוריית מוזיקת ​​הרוק. שירתו מלאת הנשמה והמגע שלו בפסנתר הפכו ללב הצליל של הלהקה".
"מחוץ לבמה", כתבו לסיום חברי הלהקה: "ריק היה ידוע בחום, בחוסן ובמסירות שלו לאשתו סו, שאיתה חלק חמישה עשורים. לאחר שהתמודד עם אתגרים בריאותיים חמורים, שמנעו ממנו להמשיך להופיע עם סופרטארמפ, הוא נהנה להופיע עם חבריו מעיר הולדתו כריקי והרוקטס. המוזיקה והמורשת של ריק ממשיכות לעורר השראה בקרב רבים, ומעידות על כך ששירים גדולים אף פעם לא מתים - הם ממשיכים לחיות".
דייויס נולד בשנת 1944 באנגליה וייסד בשנת 1969 את הלהקה, יחד עם הגיטריסט רוג'ר הודג'סון. לא עבר זמן רב עד שהלהקה הפכה ללהיט של ממש בעולם, אחרי שהשיר Dreamer הפך ללהיט גדול. בהמשך, האלבום השלישי של הלהקה Crime of the Century כבר ביסס את מעמדה אחרי שעלה לראש הפזמונים.
 
בהמשך הלהקה עברה לאמריקה בעקבות ההצלחה, שינתה מעט את הסגנון והאלבום המצליח ביותר שלה היה אלבומה השישי, Breakfast In America, שהיה הראשון במצעדי הפזמונים בעולם בסוף שנות ה-70., נמכר ביותר מ-20 מיליון עותקים ואף זכה בשני פרסי גראמי.
ב-1983 החליט ריק דייויס לעזוב את הלהקה ולפתוח בקריירת סולו. בשנת 2015 התגלתה מחלת הסרטן אצל ריק. מאז, הוא הופיע לסירוגין. דייויס הותיר אחריו את אשתו סו, שהייתה גם המנהלת האישית שלו.
 
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    יהי זכרו ברוך
    נשמתו עדן 09/2025/08
    הגב לתגובה זו
    10 0
    אהבנו את הלהקה. ת.נ.צ.ב.ה
    סגור