תרבות ופנאי

יאיר נתניהו מעורר סערה: תיעוד חדש מבית המשפט

יאיר נתניהו בנו של ראש הממשלה הגיע לדיונים משפטיים כשהוא מלווה באנשי אבטחה, והצית מחדש מתקפה חריפה ברשתות החברתיות
יאיר נתניהו (צילום shutterstock, באדיבות המצלם)
על רקע הלחימה הממושכת ונטל המילואים הכבד המוטל על אזרחי המדינה, בנו של ראש הממשלה, יאיר נתניהו, מוצא את עצמו שוב במרכזה של סערה ציבורית נוקבת. תיעוד חדש שלו מבית המשפט הצית מחדש את הביקורת ברשתות החברתיות.
נתניהו הבן הגיע במהלך השבוע האחרון לבית המשפט לצורך דיונים בשני הליכים משפטיים שהוא מנהל (תביעות דיבה הדדיות). גם הפעם, הוא נראה כשהוא מוקף באנשי אבטחה מטעם השירות, דבר שהוביל לתגובות סוערות מצד אנשי תקשורת וגולשים.
מי שהעלה את הנושא לסדר היום הוא העיתונאי אביעד גליקמן, שפרסם ציוץ נוקב ברשת החברתית X (טוויטר לשעבר): "שימו לב: בנו של ראש הממשלה, יאיר נתניהו, הגיע במהלך השבוע האחרון פעמיים לבית משפט בתביעות דיבה (שהוא הגיש ושהגישו נגדו). נתניהו מלווה בשני מאבטחים של השב"כ. על חשבוננו כמובן. בזמן שבני גילו לא מפסיקים לטחון מילואים ולקרוס תחת הנטל, הוא לא מפסיק להפיץ רעל וגועל".
בתגובה לציוץ, עלו קולות מצד תומכיו של נתניהו אשר טענו כי האבטחה סביבו הכרחית ומוצדקת בהתחשב באיומים ובמעמדו "בכל העולם בנים של ראשי ממשלות מסתובבים עם אבטחה", "מה ציפית? שבן של ראש ממשלה לא יאובטח?". גליקמן מיהר להבהיר את עמדתו וכתב, " הטענה שלי זה לא שהוא לא צריך להיות מאובטח. הטענה שלי זה שהוא מאובטח בכסף שאתה ואני משלמים, ובמקום להודות לשבכ ולעם ישראל שמממן אותו הוא מפיץ רעל פעם אחרי פעם. גם על השב"כ. וכל זה בזמן שבני גילו קורסים מימי המילואים שהם עושים".
הדיון ברשתות החברתיות הפך במהרה למפגן של כעס ותסכול מצד גולשים רבים. הניגוד הבולט בין חייהם של מאות אלפי ישראלים המשרתים חודשים ארוכים בשירות מילואים לבין סידורי האבטחה היקרים של נתניהו הבן, הוביל למתקפה מילולית חריפה במיוחד.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה