תרבות ופנאי
לינור אברג'יל תוקפת נשים בלבוש מינימאלי: "כופים עלייך?"
לינור אברג'יל שיתפה את עוקביה בתובנות אישיות שעלו בה בעקבות מפגש בבריכה, והסבירה מדוע לדעתה הבחירה לכסות את הגוף שומרת על הנפש של האישה
לינור אברג'יל, מיס עולם לשעבר ועורכת דין שיתפה את עוקביה ברשתות החברתיות במחשבות אישיות על תפיסת החופש הנשי, הבחירה בצניעות והקשר שבין כיסוי הגוף להגנה על הנפש.
את הדברים שהיא אומרת היא חושפת בסטורי אחרי שיחה עם אמה במהלך שהות בבריכה, שם נחשפה למראה נשים בבגדי ים מינימליסטיים. המפגש הזה עורר בה תהיות לגבי ההגדרות החברתיות המודרניות למושגים כמו "שחרור" ו"כפייה".
בדבריה, אברג'יל מאתגרת את התפיסה הרווחת לפיה חשיפת הגוף היא הביטוי הבלעדי של אישה משוחררת, בעוד שבחירה בלבוש צנוע נתפסת לעיתים קרובות, בטעות, ככפייה.
"אני יושבת עם אמא שלי בבריכה ואנחנו רואות נשים, והרבה מהן לא לבושות בכלל... ואני שואלת את עצמי מי הכתיב לנו שכשאת לא לבושה את אישה משוחררת וחופשיה, וכשאת לבושה צנוע אז כופים עלייך וזה איראן?" תהתה אברג'יל.
אברג'יל, שעברה בעצמה תהליך משמעותי של חזרה בתשובה ומציגה מזה שנים קו ברור של חיבור ליהדות ולערכי הצניעות, מדגישה כי הבחירה לכסות את הגוף אינה נובעת מחולשה או מסגרת כובלת, אלא להפך מתוך הבנה עמוקה של הערך העצמי.
המסר המרכזי של אברג'יל אינו מגיע ממקום של שיפוטיות או ביקורת, אלא מתוך רצון לשתף בתובנות ששינו את חייה שלה. היא מביעה תקווה שכל אישה תזכה להכיר בערכה הפנימי, ללא קשר למבטים מהצד או לתכתיבים חברתיים.
עוד ב-
"יש לנו דרך לעבור" סיכמה אברג'יל, "שיבינו כמה הן יקרות וכמה הגוף שהוא מכוסה הוא שומר על הנפש, וכמה אנחנו יקרות וכמה מגיע לנו שנבין את זה".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.את מי זה מעניין השטויות האלו (ל"ת)פילוסוף 07/2026/19הגב לתגובה זו0 0סגור



