דיגיטל וטק
מיקרוסופט החליטה סופית: מה יקרה לאפליקציה האהובה?
אחרי כמעט עשור של פופולריות שיא ומיליוני הורדות, מיקרוסופט מודיעה על סגירת אפליקציית הסריקה שלה לטובת שילוב יכולות בינה מלאכותית ב-Copilot. האם זהו סוף העידן לכלי הסריקה השימושי?
אפליקציית Lens של מיקרוסופט, שהייתה במשך עשור אחד מכלי הסריקה הפשוטים והאהובים בשוק, תיעלם עד סוף השנה – ותפנה את מקומה ליכולות הבינה המלאכותית של אפליקציית Microsoft 365 Copilot.
ההחלטה מסמלת מגמה ברורה, שבמסגרתה גם מוצרים ותיקים, יציבים ופופולריים לא חסינים בפני אסטרטגיית ה-AI של הענקית. Lens, שהושקה ב-2015 (תחילה כ-Office Lens), הציעה חוויית סריקה מהירה ומדויקת של מסמכים, קבלות, כרטיסי ביקור ולוחות כתיבה, והמרה מיידית שלהם לפורמטים כמו PDF, Word או PowerPoint. היא בלטה בפשטות שלה, באיכות הפלט ובכך שלא ניסתה "לנעול" פיצ’רים מאחורי מנוי בתשלום, תכונה נדירה בשוק האפליקציות כיום.
הפופולריות שלה עדיין בשיאה, לפי Appfigures, כאשר רק בחודש האחרון היא רשמה יותר מ-322 אלף הורדות, ובסך הכול כ-92.3 מיליון מאז 2017. עם זאת, מיקרוסופט בחרה להקריב אותה לטובת Copilot – אפליקציית בינה מלאכותית שלא מציעה את מלוא היכולות של Lens, אך משתלבת באסטרטגיית ה-AI שמובילה את החברה.
עוד ב-
המהלך מדגיש את השינוי בתעדוף של מיקרוסופט, מהנדסת כלים ייעודיים ואפקטיביים, גם אם "משעממים", למיקוד בממשקי AI חכמים, גם במחיר ויתור על מוצרים שהצליחו בזכות עצמם. עבור מיליוני המשתמשים של Lens, זהו כנראה סוף עידן.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



