דיגיטל וטק

זה היעד השאפתני שסמסונג מכוונת אליו

לאחר שהשתחרר ממאסר בגין שחיתות, ירש לי ג'יי יונג את אימפריית הסמארטפונים של סמסונג מאביו המנוח. כעת הוא מתכונן לתחרות בתחום חדש ושואף להרים חזרה את מניית החברה מול שאר ענקיות הטכנולוגיה - בין היתר על ידי ברית עם טסלה

לי ג'יי יונג (צילום פייסבוק/ לי ג'יי יונג, ויקיפדיה)
מעצמת הטכנולוגיה הדרום קוריאנית היא היצרנית מספר אחת בעולם בייצור סמארטפונים. בנוסף, היא שולטת בייצור של שבבי זיכרון שמשמשים לאחסון מידע במכשירים אלקטרוניים, שהמחירים שלהם נסקו לאחרונה בשל המחסור העולמי בהם. ההכנסות השנתיות של סמסונג מתקרבות לאלה של אפל והיא הוכרזה כחברה המכניסה ביותר בהיסטוריה.
בימים אלה פותחות סמסונג במהלך חדש. לאחר שיו"ר החברה, לי ג'יי יונג, שהורשע ב-2017 במעורבות בשערוריית שוחד, השתחרר מהכלא באוגוסט, וקיבל בירושה את ניהול החברה מאביו שמת בשנה שעברה, יש לו תוכניות גדולות עבור החברה: הוא מתכוון לנצל את יכולות ייצור המעבדים שלה, שעד כה הוקדשו בעיקר ליצירת שבבים "תוצרת-בית" למכשירי Galaxy, ולהציע שירותי ייצור שבבים לוגיים לחברות אחרות.
ייצור של שבבים מסוגים שונים לפי הזמנות עבור חברות אחרות ללא מפעלים (Fabless), במקביל לייצור שבבים למכשירי סמסונג עצמה, יציב את סמסונג ראש בראש מול יצרניות שבבים מובילות כמו TSMC הטייוואנית ואינטל, שהודיעה לאחרונה כי העתיד שלה אינו בייצור שבבים לעצמה אלא לחברות אחרות, ויצרף אותה לתחרות העולמית באחת התעשיות הכי אסטרטגיות בעולם.
ב-7 באוקטובר הכריזה סמסונג שב-2022 תתחיל לייצר כמה מהמיקרו־מעבדים המתקדמים בעולם, בשיטה חדשנית שלה שנקראת GAA (gate-all-around), עם טרנזיסטורים בגודל 3 ננומטר. היא גם הפתיעה אנליסטים כשהכריזה על תוכנית לייצור המוני של שבבי 2 ננומטר החל ב-2025. לפי התחזיות, החברה צפויה להשקיע סכום עצום של כ-37 מיליארד דולר בהשקעות הון בתחום כבר השנה. היא גם זכתה בכמה לקוחות חדשים, כמו יצרנית השבבים האמריקאית אנבידיה (Nvidia), ויצרנית המכוניות החשמליות טסלה.
המהלך של לי ככל הנראה ישפיע על תעשיית השבבים העולמית, שחיוניותה התעצמה בעקבות המחסור העולמי בשבבים בשנה וחצי האחרונות. כדי לבסס את עצמה בתחום, סמסונג שוקלת להקים מפעל מעבדים בטקסס בהשקעה של 17 מיליארד דולר, כדי לספק את שאיפת ארה"ב להחזיר את הייצור מאסיה ולזכות בסובסידיה תמורת הסיוע למאמץ.
התחזית החזקה לביקוש למוליכים למחצה ומחזוריות נמוכה יותר בשוק שבבי הזיכרון עדיין לא היתרגמו להערכת שווי גדולה יותר. אחרי שנסק בכמעט חצי בסוף 2020, שווי השוק של סמסונג צנח ב-13% מאז תחילת השנה, בעוד מדד נאסד"ק הניו־יורקי ותעודות סל של יצרניות השבבים הגלובליות דווקא עלו.
ביום חמישי דיווחה סמסונג על הרווח הרבעוני הגדול ביותר זה שלוש שנים, הודות לביקוש העצום לשבבי הזיכרון שהיא מייצרת. עם זאת, החברה מסרה שהיא מתמודדת עם מחסור "ארוך מהצפוי" במרכיבים, שעלול לפגוע בביקוש למוליכים־למחצה ברבעון הנוכחי.
ההימור של לי על ייצור מעבדים מתקדמים נועד להפוך את מגמת הנסיגה במניה. הרעיון הוא לכבוש נתח גדול בשוק הצומח והרווחי של שבבים שאינם שבבי זיכרון – שתופסים 70% מהמכירות בשוק השבבים הגלובלי, שמכניס 550 מיליארד דולר. לי הציב יעד של 40% נתח שוק ייצור שבבי מעבדים עבור לקוחות, בדומה לנתח שיש לחברה בשוק שבבי הזכרון.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה