השוק
בפעם השישית: זו המדינה שהחליפה את המטבע שלה
גיד הבנק המרכזי של זימבבואה, ג'ון מושאיאבנו, הודיע על החלפת המטבע הרשמי של המדינה לזיג (ZIG), וכי השער שלו יעמוד על 13.56 זיג לדולר אמריקני אחד. עם ההודעה, הריבית במדינה ירדה באופן דרמטי והצפי הוא שהאינפלציה תעמוד על 2%-5% עד סוף השנה
פעם שישית גלידה? זימבבואה החליפה את המטבע הרשמי שלה, לאחר שעשתה זאת חמש פעמים בעבר. המטבע החדש מכונה זיג (ZiG, קיצור של Zimbabwe Gold), והוא החל להיסחר באופן רשמי ביום שני האחרון. נגיד הבנק המרכזי, ג'ון מושאיאבנו, קבע כי שער החליפין הראשוני שלו יעמוד על 13.56 זיג לדולר אמריקני.
המהלך הצריך את העסקים בזימבבואה לשנות ולהגדיר מחדש את מערכותיהם כך שיותאמו למטבע החדש. זברון צ'ילאקלקה, מנכ"ל פלטפורמת התשלומים במדינה, העריך כי רק כמחצית מ-19 הבנקים במדינה יוכלו לעבד עסקאות עד אשר שטרות הזיג יצאו לשוק באופן רשמי (ב-30 באפריל).
הזיג למעשה יחליף את הדולר הזימבבואי, אשר הפסיקו להשתמש בו כבר בשנת 2019 ועברו להשתמש בדולר האמריקני. בהמשך הדולר הזימבבואי חזר ונסחר ב-2.5 דולר זימבבואי לכל דולר אמריקני. עם זאת, ביום המסחר האחרון שלו (שישי האחרון) מחירו עמד על 30,671 לדולר אמריקני.
עוד ב-
"אנחנו רוצים מטבע לאומי איתן ויציב למדינה. לא היה לנו את זה הרבה שנים", אמר מושאיאבנו. שינוי המטבע גרם להורדה דרמטית במיוחד בריבית (מ-130% ל-20%), והבנק המרכזי תאמין כי בסוף 2024 האינפלציה תעמוד בין 2% ל-5%.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.המטבע החדש מגובה זהבהברון מינכאווזן 04/2024/12הגב לתגובה זו0 0ויש להם עתודות זהב כאוצר טבע כך שערך המטבע כמגובה זהב לא יאפשר מניפולציות בו וערכו שווה כל עוד הזהב שווה.סגור



