השוק

לאחר שסגרה עסקה בסך 60 מיליון דולר: זה הצעד הבא של קרן Firstime

חברת פירסטיים יוצאת במבצע אשראי חוץ בנקאי לחברות ההייטק בארץ ובעולם. קרן ההון סיכון הישראלית הקימה זרוע אשראי הכוללת מודל מימון חדש. עסקת המימון הראשונה, ניתנה לחברת STAX של השחקן אדוארד נורטון
מערכת ice | 
כלכלה (צילום shutterstock)
פירסטיים (Firstime Ventures), קרן ההון סיכון הנמצאת בשליטת אנשי העסקים יונתן בן ארצי וניר טרלובסקי, מודיעה על מהלך אסטרטגי מסקרן. על פי הפרסום של אתר "כלכליסט", הנהלת פירסטיים החליטה להקים זרוע אשראי לחברות סטארט-אפ אשר כוללת מודל מימון חדש. 
מדובר על הקמת פעילות אשראי חוץ בנקאי עבור חברות הייטק בשם Firstime Credit. בכדי לממש מהלך אסטרטגי זה, קרן ההון סיכון מעוניינת לקדם פתרון שונה מהשיטה המקובלת בענף ההייטק המתפתח. מדובר בשיטת מימון שמתלווה לשלב גיוס ההון של חברות ההייטק בישראל ובחו"ל. 
לדבריי הנהלת פירסטיים, המימון יינתן לתקופת זמן ארוכה יותר והוא לא יתלווה בהכרח לשלב גיוס ההון של חברות ההייטק. עוד נודע, כי אותו מיזם מיועד לחברות הייטק שפועלות בתחום האנרגיה, הסביבה והקיימות בישראל ובחו"ל. מדובר בחברות שהשלימו את סבב גיוס B והפגינו פוטנציאל עסקי גבוה בפני משקיעים רבים. בנוסף, קרן ההון סיכון תעניק הלוואות של 10 מיליון דולר עד 100 מיליון דולר בריבית גבוהה לאותן חברות.
כזכור, חברת פירסטיים הישראלית כבר סגרה את עסקת המימון הראשונה שלה והעניקה 60 מיליון דולר לחברת STAX שנוסדה על ידי השחקן האמריקאי אדוארד נורטון. כידוע, חברת STAX מפתחת טכנולוגיית לכידת פליטות עבור תעשיית הספנות העולמית ומסייעת לחברות גדולות כמו טויוטה, יונדאי וצים לעמוד בתקנות איכות הסביבה. 
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה