השוק
רשת המסעדות האהובה קורסת: מודיעה על פשיטת רגל בחובות ענק
?רשת המסעדות האיטלקית המפורסמת בארצות הברית בהליכי פשיטת רגל שנייה בתוך שנה
חברת הניהול של רשת המסעדות האיטלקית "בוקה די בפו", PB Restaurants LLC, מהמפורסמות בארצות הברית, הגישה בקשה להגנה מפני נושים לפי פרק 11 לחוק פשיטת הרגל האמריקאי בתחילת החודש. מדובר בהליך פשיטת רגל שני בתוך שנה עבור הרשת המפורסמת, שבבעלות קבוצת Earl Enterprises מאורלנדו בראשות רוברט ארל.
על פי דיווחים, עורך הדין סקוט שוקר מפירמת Shuker & Dorris PA, המייצג את החברה וחברת האם שלה, מעורב בתיק זה מאחר שהמלווה השתלט בעבר על רשת המסעדות, אך טרם ברור אם ההליך הנוכחי יוביל לסגירת סניפים נוספים.
בפשיטת הרגל הקודמת, באוגוסט 2024, הבטיח נשיא הרשת דאז, ריץ' סאולץ, לשמור על פעילותם של כל הסניפים הקיימים תוך ביצוע רה-ארגון פנימי, והצהיר כי המסעדה הייתה "מקום אהוב למפגשים, חגיגות וארוחות בלתי נשכחות במשך שנים רבות, ואנו נלהבים להיכנס לשלב הבא בסיפור המותג שלנו". אולם למרות ההבטחה, הרשת נאלצה לסגור 18 סניפים ב-14 מדינות שונות ברחבי ארה"ב, כאשר החברה האשימה את מגפת הקורונה בסגירות אלה וציינה בבקשה כי "תחזיות החברה הראו שכדי למתן את ההשפעות ארוכות הטווח של המגפה ולהתמודד עם עלויות שכירות מנופחות, סגירת חנויות הייתה הכרחית".
נתונים כלכליים מדאיגים חושפים את עומק המשבר: הכנסות "בוקה די בפו" ירדו ב-5% בשנת 2024 בהשוואה ל-2023, וב-14% מאז 2021. בחמשת החודשים הראשונים של 2024, ההכנסה נטו עמדה על 74.8 מיליון דולר וה-EBITDA ברמת המסעדה היה 3.1 מיליון דולר, ירידה של 10% ו-18% בהתאמה לעומת התקופה המקבילה בשנה הקודמת. בנובמבר 2024, בית המשפט אישר רכישה בסך 27 מיליון דולר על ידי "מציע סוס מארב" (stalking horse bidder), חברת Main Street Capital Corporation, לאחר שהחברה לא קיבלה הצעות מתאימות במהלך הליכי פשיטת הרגל הראשונים.
עוד ב-
כיום נותרו רק 44 סניפים פעילים מתוך הרשת שפעם הייתה רחבה בהרבה. למרות מאמצי הרשת לייעל את פעילותה באמצעות קיצוצי עלויות ויוזמות להגדלת הכנסות - כולל איחוד ספקים, אופטימיזציה של שעות עבודה, הרחבת התפריט ופעילויות קידום מכירות - המצב הפיננסי הרעוע של החברה הוכיח כי צעדים אלה לא היו מספיקים לקיום פעילות רווחית בשוק המסעדנות התחרותי. המקרה של "בוקה די בפו" ממחיש את האתגרים המתמשכים שרשתות מסעדות מסורתיות מתמודדות איתם בעידן שלאחר הקורונה, כאשר שינויי הרגלי צריכה, עלויות תפעול גבוהות ותחרות מוגברת מובילים לקשיים פיננסיים משמעותיים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(4):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
3.רשת המסעדות האיטלקית באמריקהרא 04/2025/30הגב לתגובה זו0 0מעניין את סבתא שליסגור
-
2.כל פעם רשת אהובה שאף אחד לא מכיררשת אהובה 04/2025/30הגב לתגובה זו2 0אהובה על מי?!?! אם היא אהובה אז בטח היו לה לקוחות קבועים ולא פושטת רגל אבל היא לא אהובה בכלל כנראהסגור
-
בולג'קי 04/2025/30הגב לתגובה זו0 0בולסגור
-
1.רשת מסעדותחנה 04/2025/30הגב לתגובה זו1 0את מי זה מענין קריסת רשת מסעדות איטלקית בארה"ב? האם אין לנו מספיק מסעדות שקורסות בארץ?סגור



