השוק

סיכום שבוע המסחר בבורסה: מגמה מעורבת, ומי המניה שבלטה?

מגמה מעורבת במסחר בבורסה השבוע: מדד ת"א-35 ירד בשיעור של כ-0.3%, מדד ת"א-90 עלה בשיעור של כ-2.0% ומדד ת"א-SME עלה בשיעור של כ-2.8%. מדדי ארה"ב דווקא רשמו מגמה חיובית | סקירת יחידת המחקר של הבורסה
מערכת ice | 
המחשה וול סטריט (צילום ai)
אהוד ניר, כלכלן ביחידת המחקר של הבורסה לניירות ערך, פרסם את הסקירה השבועית שלו לפיה המסחר בישראל התנהל השבוע במגמה מעורבת כשברקע אי וודאות לגבי המשך הלחימה בעזה וההתחממות מול ארגון החות'ים. 
עדיין נמשכת תקופת הפרסום של הדוחות הכספיים לרבעון הראשון לשנת 2025. מדד ת"א-35 ירד בשיעור של כ-0.3%, מדד ת"א-90 עלה בשיעור של כ-2.0% ומדד ת"א-SME עלה בשיעור של כ-2.8%. 
במדדי ארה"ב נרשמה מגמה חיובית מאוד השבוע הנובעת ממה סיבות עיקריות: התקדמות בשיחות בין ארה"ב לסין בנוגע למכסים, ביחד עם הגעה להסכם סחר ראשון עם בריטניה. 
נוסף לאלו, גם השפיעה ירידת המתיחות הצבאית במספר אזורים בעולם: הודו-פקיסטן, רוסיה-אוקראינה, סין-טאיוואן הסכמים בהיקפי ענק עם סעודיה ועם קטאר הכוללים רכישה של מוצרים מארה"ב, לרבות רכש צבאי בהיקף גדול ומדד מחירים לצרכן נמוך מהציפיות בארה"ב.
מדד ה- Dow Jones עלה בשיעור של כ- 1.9%, מדד ה- S&P 500 עלה בשיעור של כ-4.1%, ומדד ה-Nasdaq עלה בשיעור של כ-6.8%. 
הבורסות באירופה נסחרו השבוע גם כן במגמה חיובית - מדד DAX 40 עלה בשיעור של כ- 0.1%, מדד FTSE 100 עלה בשיעור כ-0.4%, מדד CAC 40 עלה בשיעור של כ-1.2%, ומדד EURO STOXX 50 עלה בשיעור של כ-1.8%. 
בשוק איגרות החוב – האפיק הממשלתי הצמוד ירד בשיעור של כ-0.1% והאפיק הלא צמוד נותר ללא שינוי. מדד תל גוב-צמודות 15+ ירד בשיעור של כ-0.2%. מדד תל גוב- שקלי 10+ עלה בשיעור של כ-0.2%.
מדד איגרות החוב הקונצרניות הצמודות עלה השבוע בשיעור של כ-0.2% ומדד איגרות החוב הקונצרניות הלא צמודות עלה השבוע בשיעור של כ-0.3%. מדד תל בונד-צמודות 5-15 עלה בשיעור של כ-0.2% ומדד תל בונד-שקלי 5-10 עלה בשיעור של כ-0.4%.
התשואה לפדיון של אג"ח ממשלתי שקלי ל-10 שנים נותרה ללא שינוי השבוע ועומדת על כ- 4.34%, בדומה לסוף השבוע הקודם. תשואת האג"ח האמריקאית ל-10 שנים עלתה לשיעור של כ-4.52%, בהשוואה לשיעור של כ-4.32% בסוף השבוע הקודם.

תנועות משקיעים בקרנות
בקרנות המחקות מדדי מניות מקומיים נרשמו השבוע רכישות נטו בהיקף של כ-282 מיליון שקל, בהמשך לרכישות נטו בהיקף של כ-331 מיליון שקל בשבוע שעבר.
בקרנות המחקות מדדי מניות בינלאומיים נרשמו מכירות נטו בהיקף של כ-768 מיליון שקל, לעומת רכישות נטו בהיקף של כ-17 מיליון שקל בשבוע שעבר.בקרנות המחקות מדדי אג"ח מקומיים נרשמו השבוע רכישות נטו בהיקף של כ-140 מיליון שקל, לעומת מכירות נטו בהיקף של כ-50 מיליון שקל בשבוע שעבר.
בקרנות הכספיות נרשמו השבוע הזרמות בהיקף של כ-0.7 מיליארד שקל, בהמשך להזרמות בהיקף של כ-1.7 מיליארד שקל בשבוע שעבר. בקרנות האקטיביות המשקיעות באיגרות חוב בבורסה בתל-אביב נרשמו השבוע הזרמות בהיקף של כ-278 מיליון שקל, בהמשך להזרמות בהיקף של כ-190 מיליון שקל בשבוע שעבר. בקרנות האקטיביות המשקיעות במניות בבורסה תל אביב נרשמו השבוע הזרמות בהיקף של כ-99 מיליון שקל, בהמשך להזרמות בהיקף של כ-49 מיליון שקל בשבוע שעבר.
הנפקות בשוק איגרות החוב 
בשוק איגרות החוב הקונצרני גויסו השבוע כ-1.4 מיליארד שקל ב-5 הנפקות לציבור, כאשר משרד האוצר גייס השבוע כ-2.7 מיליארד שקל בהנפקה של איגרות חוב בבורסה, כאשר כ-66% מהסכום גויס באג"ח שקלי וכ-34% גויס באג"ח צמוד מדד.
בנוסף, חברת IBI פיקדונות הנפיקה אג"ח מובנות מסדרה חדשה בהיקף של כ-477 מיליון שקל, הנושאת ריבית בנק ישראל בתוספת מרווח בשיעור של 0.18%.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה