השוק
לראשונה מזה 108 שנים: זה מה שקרה לכלכלת ארה"ב
מאז 1917 זה לא קרה, חברת דירוג האשראי מוד'יס ביצעה מהלך שפוגע בכלכלת ארה"ב, רק לפני סגירת שוק האג"ח. ממשל טראמפ הספיק להגיב והאשים את ג'ו ביידן
לראשונה מאז 1917. חברת דירוג האשראי מוד'יס הורידה לאחר 108 שנים את דירוג האשראי של ארה"ב מהרמה הגבוהה ביותר, AAA לרמה נמוכה יותר, Aa1.
ארה"ב שנחשבת בעיני רבים לכלכלה הגדולה בעולם, סופגת מכה נוספת. הפעולה של מוד'יס מתווספת לשינויים של סוכנויות דירוג אשראי אחרות, S&P שעשתה זאת בשנת 2011 ופיץ' אחריה בשנת 2023. אחת מההשלכות של ההודעה היא שלראשונה בהיסטורית המדינה, אף סוכנות דירוג אשראי לא מעניקה לה את הדירוג הגבוה.
ההודעה על הורדת הדירוג נעשתה כבר אמש (שישי), רגע לפני סגירת שוק האג"ח. השלכות ההורדה עשויות להשפיע על הוצאות החוב של האמריקאים ועל הכלכלה העולמית כולה.
בין נימוקי ההחלטה היא היחלשות בחולשת ההתנהלות הפיסקלית בבירת המדינה, וושינגטון והגירעונות הגדולים שהגיעו למצב של 36 טריליון דולר. חברת מוד'יס מדווחת כי ישנה ציפייה כי עד 2035 החוב הפדרלי יזנק ל-134% מהתמ"ג, כיום החוב עומד על 98%.
עוד ב-
ממשל טראמפ כבר הספיק להגיב לאירועים האחרונים. בין האשמים לפיו הוא הנשיא הקודם, ג'ו ביידן. דובר הבית הלבן, סטיבן צ'ונג, קרא לכלכלן חברת האשראי, מרק זנדי "האויב הפוליטי של טראמפ", עוד הוסיף כי אינו מתייחס ברצינות לדבריו.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



