השוק

יצחק תשובה מרוצה: איש העסקים במהלך ענק בשווי חצי מיליארד שקל

קבוצת דלק, דיווחה כי השלימה גיוס אג"ח (מ') בדרך של הרחבת סדרה, במסגרתה נרשמו ביקושים ממוסדיים בהיקף של כחצי מיליארד שקל. כל תמורת הגיוס צפויה לשמש את את הקבוצה של יצחק תשובה לפירעון מוקדם של סדרה ל"ז
מערכת ice |  6
עידן ולס, יצחק תשובה (צילום רון קדמי, SANDRO ZEF, shutterstock)
קבוצת דלק, בבעלותו של יצחק תשובה ובניהולו של עידן וולס, דיווחה הבוקר (רביעי) לבורסה לניירות ערך בתל אביב כי השלימה גיוס אג"ח (מ') בדרך של הרחבת סדרה, במסגרתה נרשמו ביקושים ממוסדיים בהיקף של כחצי מיליארד שקל. 
סדרה מ׳, היא סדרה בעלת מח״מ של 5.5 שנים, ללא בטחונות, מדורגת על ידי מעלות בדירוג A- ובהתאמה במידרוג בדירוג A3.il. הריבית נקבעה על 6.16% ובמרווח של כ-1.8% (180 נ״ב) מעל האג״ח הממשלתי - מרווח כמעט זהה לזה שנקבע בגיוס המקורי (173 נ״ב).
איגרות החוב מסדרה מ’ אינן צמודות למדד, ועתידות להיפרע בתשלומים שנתיים בין שנת 2028 לסוף שנת 2033. את ההנפקה של קבוצת דלק הובילו דיסקונט חיתום ולידר שוקי הון.
בנוסף לכך, חשפה קבוצת דלק כי כל תמורת הגיוס החדש צפויה לשמש את קבוצת דלק לפירעון מוקדם של סדרה ל"ז, שהיא סדרה בעלת מח"מ קצר של כ-2.4 שנים עם קופון של 6.75%. המהלך נועד להאריך את המח"מ הכולל של הקבוצה, ומשפר את גמישותה הפיננסית. 
 
תגובות לכתבה(6):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 6.
    יצחק תשובה
    יוספה 06/2025/05
    הגב לתגובה זו
    1 0
    הסרטן הסופני בדרך לראשך ולראש כל ילדיך , נכדיך וכל בני משפחתך. זה סופו של גנב כספי הפנסיה במיליארדים.
    סגור
  • 5.
    מי בוטח בגנב הפנסיות ?
    אזרח ותיק 06/2025/05
    הגב לתגובה זו
    1 0
    והרי מדובר בהשקעה ללא בטחונות כפי שמצוין. האם קיימים מנהלי חברות המקבלים אתנן בצמורה להשקעת כספי ציבור בהנפקות של גנב הפנסיות המפורסם ? אחרת איך ניתן להסביר את המהלך ,??
    סגור
  • 4.
    הספר מנתניה
    יהושוע 06/2025/04
    הגב לתגובה זו
    2 0
    מכין את הקרקע לתספורת הבאה. כל הרווחים שלו על חשבון הציבור . לא מבין איך ממשיכים לקנות אגחים שלו
    סגור
  • 3.
    תגידו שלום לכסף (ל"ת)
    תל אביבי ותיק 06/2025/04
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • 2.
    תשובה
    חיים 06/2025/04
    הגב לתגובה זו
    2 0
    את החובות הקודמים הוא שילם והחזיר. עשה תספורת של 70% באישור בית משפט ולא החזיר חובות בגין אג״ח. יעני פשט רגל. עכשיו הוא מרוויח? שיחזיר את הכסף. תשובה נועל עם רישיון ותמיכה של בית משפט.
    סגור
  • 1.
    תשובה הנוכל!!
    אחד מהעם 06/2025/04
    הגב לתגובה זו
    4 4
    האוליגרך היהודי הגנב הגדול בהסטורית המדינה,וכל רכושו לא יכפר על חטאיו עלי אזרחי המדינה !!!
    סגור