השוק

ענקית התשתיות חוגגת: ביקושים של פי 4 מהיקף הגיוס שתוכנן

ענקית התשתיות כי הביקושים להנפקה אפשרית של אגרות חוב וכתבי אופציה עמדו על לא פחות מפי 4 מהיקף הגיוס שתוכנן 

מערכת ice | 
ישראל רייף, יו"ר אפקון החזקות (צילום עזרא לוי, shutterstock)
קבוצת אפקון פרסמה היום (שלישי) את תוצאות המכרז למשקיעים מסווגים לקראת הנפקה אפשרית של אגרות חוב (סדרה ה') וכתבי אופציה (סדרה 1). המכרז התקיים אתמול, ובמסגרתו הוצעו למשקיעים יחידות הכוללות 1,000 שקלים ערך נקוב אגרות חוב (סדרה ה') בריבית שנתית קבועה של 4.5% ושני כתבי אופציה הניתנים למימוש למניות רגילות של החברה במחיר של 250 שקלים למניה - מחיר המשקף שווי חברה של כ-1.4 מיליארד שקלים אחרי הכסף.
הביקושים הסתכמו בלמעלה מ-400 מיליון שקלים (407,869 יחידות) - פי 4 מהיקף הגיוס המקורי שתוכנן (100 מיליון שקלים), ולכן הוחלט להגדיל את ההקצאה ולגייס 150 מיליון שקלים.
בסופו של דבר התקבלו התחייבויות מוקדמות לרכישת 150,000 יחידות, הכוללות 150 מיליון שקלים ערך נקוב אגרות חוב ו-300 אלף כתבי אופציה, בהיקף כספי מיידי של כ-151.8 מיליון שקלים. המכרז נסגר במחיר של 1,012 שקלים ליחידה, מה שמשקף ריבית אפקטיבית של כ-4.4% לאחר עמלת ההתחייבות. מחיר זה יהווה את מחיר היחידה המזערי לציבור, ככל שתבוצע ההנפקה במסגרת דוח הצעת מדף.
ביצוע ההנפקה לציבור כפוף לקבלת האישורים וההיתרים הנדרשים, לרבות אישור דירקטוריון החברה, אישור הבורסה לרישום למסחר של ניירות הערך המוצעים ואישור חברת הדירוג להגדלת מסגרת ההנפקה של סדרה ה' עד 150 מיליון שקלים ערך נקוב. בשלב זה אין ודאות באשר לביצוע ההנפקה, עיתויה והיקפה. את המהלך ליוו החתמים רוסאריו קפיטל ודיסקונט חיתום.
יו״ר אפקון החזקות, ישראל רייף, אמר: ״ההיענות הגבוהה של משקיעי שוק ההון למכרז משקפת אמון מלא ביכולותיה הפיננסיות של אפקון ובאסטרטגיה ארוכת הטווח שלנו. אפקון ממשיכה לבסס את מעמדה כחברה מובילה בתחומי התשתיות החכמות, השירות והטכנולוגיה, תוך הרחבת מנועי הצמיחה והעמקת הפעילות בתחומים עתירי ערך ובעלי רווחיות גבוהה. השילוב בין חדשנות, התמחות טכנולוגית ויכולות ביצוע מוכחות מאפשר לנו להתרחב בצורה אחראית וליצור ערך מתמשך לבעלי המניות וללקוחותינו. אנו רואים בביקושים הגבוהים הבעת אמון משמעותית שתאפשר לנו להמשיך להוביל יוזמות חדשות ולחזק את מיצובנו כשחקן מרכזי במשק הישראלי״.
קבוצת אפקון החזקות הודיעה בחודש יוני כי אפקון טכנולוגיות, זרוע הפרויקטים והטכנולוגיה של הקבוצה, נבחרה לביצוע פרויקט רחב היקף לאספקה והתקנת מערכות החניה בחניוני אחוזות החוף בתל אביב, בהיקף כספי של כ-15–20 מיליון שקלים.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה