השוק
מניית החברה הישראלית שהנפיקה ב-640 מיליון - ומחקה את הכל
חברת הדפוס הדיגיטלי הפכה לעוד חברה שהנפיקה בגל ההנפקות של 2020-2021 ונעצרה. לאחרונה, פיטרה את מרבית עובדיה תוך ניסיון לשמר את הפעילות כדי לגבש הסדר חוב
מניית הייקון הפכה השנה לשורה נוספת ברשימת החברות שהנפיקו בגל ההנפקות של 2020-2021 וסיימו ככישלון. החברה, שפיתחה מערכות חיתוך דיגיטליות לתעשיית הנייר והקרטון, הונפקה ב-2020 לפי שווי של כ-640 מיליון שקל והצליחה לגייס כ-150 מיליון שקל.
מאז היא מחקה הכל לאחר שחוותה שורת כישלונות מסחריים ותזרימיים. גם הניסיון לגייס הון מוקדם יותר השנה הסתיים בהנפקה בדיסקאונט דרמטי של 75%, שלא הצליחה למנוע את ההתדרדרות.
החברה מצאה עצמה בסחרור פיננסי על רקע עיכובים בהזמנות, לקוחות שנסוגו, וסביבה מאקרו-כלכלית שהכבידה עוד יותר. החברה פיטרה את מרבית עובדיה תוך ניסיון לשמר את הפעילות כדי לגבש הסדר חוב.
עוד ב-
למרות ההסברים שהעניקה החברה, שכללו את מלחמת סחר, האטה עולמית ומלחמה אזורית, התמונה ברורה: הייקון נכשלה להתרומם גם כששוק ההון פתח בפניה דלתות, והמשקיעים שהשקיעו בחלום ראו אותו מתפוגג.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



