השוק
קרנות הנאמנות בגיוסי שיא: כמה כסף גייסו ביולי?
איזה קטגוריה רשמה את הזינוק הגדול ביותר בגיוסים ומה ההבדל בין קרן אקטיבית לפאסיבית?
הסבר קצר על ההבדל בין קרן אקטיבית לפאסיבית: קרן נאמנות אקטיבית מנוהלת על ידי מנהל השקעות שמנסה "להכות את השוק", כלומר לבחור מניות או נכסים שיניבו תשואה גבוהה יותר מהממוצע של מדד ייחוס מסוים. לעומתה, קרן נאמנות פאסיבית עוקבת פשוט אחרי מדד קיים (כמו ת"א 35 או S&P 500).
ההבדל הגדול הוא שלרוב, קרנות פאסיביות גובות דמי ניהול נמוכים יותר, מאחר שאין צורך בניהול פעיל ושוטף. בנוסף, למנהלי ההשקעות קשה להכות את המדדים לאורך זמן, ולכן הקרנות הפאסיביות נתפסות כאטרקטיביות יותר לרוב.
נאור כהן, מנהל קשרי יועצים במיטב בית השקעות, ציין כי התעשייה הפסיבית גייסה בחודש יולי סכום גדול של כ-5 מיליארד שקל כאשר הקרנות המחקות גייסו כ-1.8 מיליארד שקל וקרנות הסל הוסיפו לגיוס סכום של כ-3.2 מיליארד שקל, זהו הגיוס הגדול ביותר מתחילת השנה הן בקרנות המחקות והן בקרנות הסל.
הגיוס הגדול ביותר הגיע אל קרנות מניות בישראל שגייסו בחודש יולי (מחקות וסל ביחד) כ-4.2 מיליארד שקל, מתוך גיוס כולל כאמור של כ-5 מיליארד שקל.
התעשייה האקטיבית המסורתית מסכמת את חודש יולי עם גיוס של כ-3.9 מיליארד שקל - זהו הגיוס החודשי הגבוה ביותר מאז ינואר 2018. כהן הזכיר כי הקרנות המסורתיות סבלו מפדיונות כבדים בשנים 2023-2022 וחזרו לגייס רק בדצמבר 2023.
הקטגוריה המגייסת ביותר בקרנות האקטיביות המסורתיות היא קטגוריית אג"ח כללי שסיימה בגיוס של כ-2.1 מיליארד שקל, יותר ממחצית הגיוס הכולל לקרנות המסורתיות. הקרנות הכספיות סיימו את החודש עם גיוס של כ-3.5 מיליארד שקל. כזכור, בחודש יולי השיקה אלטשולר שחם קרן כספית עם דמי הניהול הנמוכים במערכת - 0.06%.
עוד ב-
כתוצאה מהיקף הגיוסים חלה עלייה בהיקף הנכסים המנוהל, מ-675.9 מיליארד שקל ל-692.4 מיליארד שקל, הנובעת מגיוס בתעשייה של כ-12.5 מיליארד שקל ומעליית ערך של כ-4 מיליארד שקל.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



