השוק
ישרוטל הכניסה כמעט מיליארד שקל - למרות המלחמה וסגירת המלון האהוב
ישרוטל רושמת רבעון וחציון חזקים מאוד עם זינוק בהכנסות וברווחים, זאת למרות המלחמה מול איראן וסגירת מלון המלך שלמה. המנכ"ל ליאור רביב: "תיירות הפנים התחזקה באופן משמעותי"
ישרוטל, רשת המלונות מהמובילות בישראל, מפרסמת היום (חמישי) דוחות כספיים טובים לששת החודשים הראשונים ולרבעון השני לשנת 2025, זאת למרות המלחמה מול איראן שהשפיעה על התיירות וסגירת מלון המלך שלמה לשיפוצים.
החברה ציינה כי ברבעון השלישי, נרשמים ביקושים גבוהים מאוד במלונות הרשת. למעשה, חרף השפעת מבצע ״עם כלביא״ הכנסות החברה גדול ברבעון השני בכ-4% והסתכמו בכ-542 מיליון שקל.
הרווח הגולמי היה מסתכם בכ-199 מיליון שקל – גידול של כ-8% מול הרבעון המקביל אשתקד אולם בעקבות השפעת מבצע ״עם כלביא״ הרווח הגולמי הסתכם בכ-165 מיליון שקל.
ישרוטל ממשיכה בתנופת הצמיחה והפיתוח: הרשת נמצאת בתהליך ייזום של עשרה בתי מלון נוספים בישראל. מספר החדרים ב-25 המלונות הפעילים בישראל נכון ליום 30 ביוני 2025 הסתכם ל- 5,183 (מתוכם 4,066 חדרים בבעלות מלאה או חלקית) לעומת 4,861 חדרים בתום התקופה המקבילה אשתקד – גידול של כ-7%.
ברבעון השני של 2025 המשיכה החברה לפעול להתרחבות עסקית ולחיזוק תשתיות הצמיחה עם ייזום של עשרה מלונות חדשים בארץ ובאירופה. בישראל – בין הפרויקטים שבבנייה: מלונות בתל אביב (שד' ירושלים, דיזנגוף, באזל, פינסקר ומונטיפיורי), באילת ובים המלח שעתיד להיפתח בספטמבר 2025. בנוסף, לחברה הסכמי שכירות ותפעול חתומים למלונות בירושלים, בתל אביב ובמפרץ אמנון בכנרת – מהלך המעמיק את נוכחות החברה בענף התיירות והאירוח בישראל.
בחו"ל – החברה הרחיבה את את פעילותה באירופה באמצעות רכישת וייזום מלונות יוקרה בלב רומא. בנוסף לכך, חתמה הרשת על הסכם אסטרטגי עם רשת Hilton העולמית ביחס למלונות ביוון.
הכנסות החברה לחציון הראשון לשנת 2025 צמחו ב-8% בהשוואה לנתוני התקופה המקבילה והסתכמו לכ-910 מיליון שקל – בין היתר, כתוצאה מפתיחת מלונות ׳איילה׳ ו׳גימנסיה׳ ומהשפעת העלייה במחזור לעומת החציון דאשתקד שהתאפיין בעיקר באירוח מפונים ובניכוי השפעת סגירת מלון המלך שלמה לשיפוץ מקיף ברבעון הראשון.
הרווח הגולמי לחציון הראשון לשנת 2025 הסתכם ב-232.7 מיליון שקל. הרווח התפעולי לחציון הראשון לשנת 2025 הסתכם ב-93 מיליון שקל. הוצאות המימון נטו בחציון הראשון של שנת 2025 הסתכמו לכ-18 מיליון שקל. הרווח הכולל של ישרוטל לחציון הראשון לשנת 2025 הסתכם ב-73 מיליון שקל.
ליאור רביב, מנכ״ל ישרוטל, סיכם את הדו"ח החזק של הרשת: "החל מהרבעון השני של 2024, תיירות הפנים התחזקה באופן משמעותי והובילה לביקושים גבוהים בכלל מלונות הרשת, נכון למועד פרסום הדוחות, כל המלונות פועלים ונרשמים בהם ביקושים גבוהים מאוד".
"עם זאת", המשיך: "הרבעון הושפע ממבצע 'עם כלביא' אשר היווה פרק נוסף במלחמת 'חרבות ברזל', למשך כשבועיים נאלצנו לסגור את מרבית מלונות הרשת – מהלך שפגע זמנית בפעילות ובתוצאות. אלמלא השפעת המבצע, הרווח הגולמי הרבעוני היה מגיע לכ-199 מיליון שקל – עלייה של כ-8% לעומת רבעון מקביל אשתקד".
"איתנותה הפיננסית של החברה, הכוללת יתרות מזומנים משמעותיות, פיקדונות ורכוש קבוע בלתי משועבד, מאפשרת לנו להתמודד עם האתגרים ולפעול באחריות, כשבמקביל אנו ממשיכים להוציא לפועל את מהלכי הפיתוח שהצגנו בארץ ובחו"ל וממשיכים לבסס את מעמדה של ישרוטל כחברה מובילה בענף".
עוד הוסיף רביב: "אנו ממשיכים לפעול ביצירתיות ונחישות להשאת ערך לבעלי המניות ולרווחת לקוחותינו. ישרוטל ממשיכה במגמת צמיחה והתרחבות אסטרטגית. בישראל אנו מקדמים הקמה של עשרה מלונות חדשים וייחודיים בים המלח, בכנרת, בתל אביב, בירושלים ובאילת, במקביל להמשך תנופת הפיתוח בזירה הבינלאומית".
עוד ב-
לסיכום מסר: "אנו בעיצומה של עונת הקיץ והביקושים הגבוהים תומכים בציפיות החברה לגידול בהיקפי הפעילות. באופן מסורתי, הרבעון השלישי מאופיין במחזור הכנסות חזק לאור חופשות הקיץ וחגי תשרי ואני סמוך ובטוח שמגמת הצמיחה תתחזק ותתבסס גם בהמשך השנה".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(5):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
5.זה לא רק עליה בתיירות זה בעיקר העלאת מחיריםציוני מאוכזב 09/2025/03הגב לתגובה זו0 0הציבור מטומטם הציבור משלם… לא מזמן לפיות פעמים בשנה הייתי מתארח בישרוטל, הרשת האהובה עלי… בשנים האחרונות המחירים כה עלו שאני מוותר… הפך למוצר יקר לאדם הממוצעסגור
-
4.עושקים את הציבוריגואר 08/2025/31הגב לתגובה זו1 0איך לא ירויחו מיליארדים כך ישרוטל כך פתאל וכך הבנקים מנצלים את הישראלים ועושקים אותנוסגור
-
3.מסתבר שלשדוד את האזרחים זה בסדרמותר להיות חזיר 08/2025/31הגב לתגובה זו1 0כמו בכל דבר הישראלי הלא פראייר מתגלה כפראייר ראשון במעלה. ישרוטל עושה שוב ושוב שוב סיבובים על חשבון הצרכן השבוי שתקוע בישראל!! הצרכן הישראלי במקום להתאפק משלם ומשלם וזאת התוצאה...ישרוטל מנגד לא משלמת ורק קומר. את הפירותסגור
-
2.ישרוטלאא 08/2025/30הגב לתגובה זו2 0לא רואים בעיניים מחרים הכי גבוהים בעולםסגור
-
1.עשתה מכה על העובדים בישראלאזרח 08/2025/28הגב לתגובה זו4 0רשות המיסים צריכה לבדוק את כל ההתנהלות של ההסתדרות עם ההשתלמויות והשוברים שחולקוסגור



