השוק
הזהב לא עוצר - זה המחיר בו נסחר כעת
הזהב חצה לראשונה את רף ה-4,000 דולר לאונקיה והוא לא עוצר - מה דוחף אותו למעלה ומה הסיכונים בהשקעה היום?
הזהב חצה לראשונה בהיסטוריה את רף 4,000 הדולר לאונקיה, והוא ממשיך לזנק גם היום בעוד כ-1.5% למחיר של 4,060 דולר. מדובר בזינוק של כ-56% מתחילת השנה - קצב שלא נראה מאז שנות ה-70 - מה שמציב את הזהב כאחד מנכסי ההשקעה הבולטים של 2025.
מאחורי הריצה של הזהב עומדת קשת רחבה של גורמים. במרכזם: חוסר הוודאות הכלכלי והפוליטי הגובר בארה"ב, ובראשם השבתת הממשל הפדרלי שנמשכת כבר שבועיים ומעכבת את פרסום הנתונים הכלכליים המרכזיים.
גם החששות מהתערערות עצמאות הפדרל ריזרב ומהתפרצות אינפלציונית מחודשת מוסיפים לאי-הוודאות, ובמקביל ציפיות השוק להורדת ריבית כבר החודש הופכות את הזהב, שאינו נושא ריבית, לאטרקטיבי במיוחד.
לצד אלה, הביקושים לזהב מצד בנקים מרכזיים ממשיכים לעלות: מאז תחילת השנה נשבר שיא בהשקעות בתעודות סל מגובות זהב (ETFs), והבנקים המרכזיים, במיוחד בסין ובמדינות מתפתחות, ממשיכים לקנות זהב כאמצעי לגידור.
לפי נתוני מועצת הזהב העולמית, כבר הוזרמו יותר מ-64 מיליארד דולר לתעודות סל שמבוססות על זהב מתחילת השנה - שיא כל הזמנים. גם קרנות גידור, משקיעים מוסדיים ומשקיעים פרטיים שואפים להגדיל חשיפה.
אחד הקולות הבולטים שתומכים במגמה הוא ריי דליו, מייסד קרן הגידור ברידג'ווטר, שאמר השבוע כי "הזהב הוא נכס שמספק פיזור חיוני לתיק השקעות בריא", והמליץ להחזיק בין 10% ל-15% מהפורטפוליו בזהב.
דליו השווה את הסיטואציה הנוכחית לתחילת שנות ה-70, אז החובות הממשלתיים והאינפלציה הגבוהה הביאו לעלייה של פי 15 במחיר הזהב תוך פחות מעשור. לדבריו, שילוב של חוב ציבורי מתנפח, הדפסת כסף ומתח גיאו-פוליטי עשוי להוביל שוב לנסיקה דומה.
לפי בנק ההשקעות גולדמן זאקס, המגמה רק בתחילתה: הבנק העלה את תחזית המחיר לדצמבר 2026 ל-4,900 דולר לאונקיה, אפסייד של 20%, לעומת תחזית קודמת של 4,300.
UBS ובנקים נוספים מצטרפים להערכות האופטימיות, בעיקר לאור הציפייה שהפד יוריד את הריבית פעמיים נוספות עד סוף השנה. גם אנליסטים מציינים את השפעת ה-FOMO שתורם לכניסה מואצת של משקיעים חדשים.
לדברי האנליסטית הֵבי צ'ן מ-Vantage Markets, העלייה החדה לא משקפת רק חיפוש אחר ביטחון, אלא גם "אובדן אמון בנכסים פופולאריים" כמו אג"ח ומט"ח, כשברקע התגברות הסיכונים הפוליטיים והפיסקליים. לדבריה, בטווח הקצר ייתכן שלב של תיקון, אך המגמה הבסיסית נותרת חיובית.
עם כל ההתלהבות, יש גם מי שמזהיר. בבנק אוף אמריקה למשל טוענים שהעלייה התלולה עלולה להיתקל במה שהם מכנים "עייפות מגמתית", כלומר סיכון לתיקון או להתייצבות במחירים לקראת סוף השנה.
גורמים נוספים שעלולים לפגוע במחיר הם סיום מהיר של השבתת הממשל האמריקאי, התחזקות מחודשת של הדולר, או עלייה חדה באינפלציה שתאלץ את הפד להעלות ריבית, מה שיפגע באטרקטיביות של הזהב.
עוד ב-
כמו כן, חשוב לזכור שהזהב אינו נכס שמייצר תשואה שוטפת, כמו דיבידנד או ריבית. לכן, השקעה בו מתאימה יותר ככלי לגידור מאשר כמנוע צמיחה מרכזי. העליות החדות עשויות לפתות משקיעים חדשים, אך גם מגבירות את הסיכון לירידות חדות במקרה של שינוי כיוון במדיניות הכלכלית או בהתפתחויות הגיאופוליטיות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



