השוק
טלטלה בשווקים: הענקית רוכשת את יצרנית טיילנול בעשרות מיליארדים
עסקת ענק מתגבשת, ומציפה שאלות על מניעים, סיכונים והשלכות ארוכות טווח. שתי חברות ותיקות מתאחדות - אך מאחורי המספרים העצומים מסתתר סיפור של חשש ציבורי, סערת שווקים ועתיד לא ברור לתעשייה שלמה
המהלך שמסעיר את וול סטריט: חברת מוצרי הצריכה הוותיקה קימברלי קלארק, מאחוריה עומדים שמות מוכרים כמו האגיס ו-קלינקס, הכריזה על רכישת קנוויו בעסקה שמוערכת בכ-40 מיליארד דולר. קנוויו, שבין מוצריה משכך הכאבים טיילנול, תהפוך לחלק מתאגיד צריכה חדש שיהיה מהגדולים בעולם.
המשקיעים הגיבו בעצבנות: עוד לפני פתיחת המסחר נפלה מניית קימברלי קלארק ב-14%, בעוד שמניית קנוויו המריאה כמעט ב-19%. המיזוג, כך לפי ההודעה הרשמית, יעניק לבעלי המניות של קימברלי קלארק שליטה של 54% בתאגיד המאוחד, שצפוי להגיע להכנסות שנתיות של 32 מיליארד דולר ולרווח תפעולי מוערך של כ-7 מיליארד דולר.
מאחורי העסקה עומדת תקופה סוערת במיוחד עבור קנוויו. בחצי השנה האחרונה הידרדרה מנייתה בכ-40%, בעקבות גל פרסומים שייחסו – ללא ראיות מדעיות – קשר בין המרכיב הפעיל בטיילנול, אצטמינופן, לבין אוטיזם. ביולי, זמן קצר לפני שממשל טראמפ הביע דאגה פומבית מהמוצר, הודיעה החברה על עזיבת המנכ"ל ופתחה בבחינה מחודשת של האסטרטגיה העסקית שלה.
קנוויו נולדה רק בשנה שעברה, לאחר שפוצלה מג'ונסון אנד ג'ונסון, שבחרה לשמור לעצמה את תחומי התרופות והמכשור הרפואי – החלקים הרווחיים יותר בעסקיה.
לפי הודעת שתי החברות, העסקה תושלם ככל הנראה במחצית השנייה של 2026, בכפוף לאישור הרגולטורים ובעלי המניות. בקימברלי קלארק טוענים כי "החלטת הרכישה התקבלה לאחר הערכה מדוקדקת של כל סיכון והזדמנות, בשיתוף עם מומחים מובילים בתחומי המשפט, המדע והרגולציה".
עוד ב-
המהלך הזה עשוי לשנות את מאזן הכוחות בשוק מוצרי הצריכה הגלובלי – ולבחון מחדש את אמון הציבור בענף התרופות הביתיות כולו.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



