השוק
תמורת 600 מיליון שקלים: בזק וגילת טלקום בעסקת ענק
ההסכם מהווה הרחבה של ההסכם הקיים בין החברות, ומצטרף לשורת הסכמי IRU ארוכי טווח שמאיצים את המעבר של הציבור הישראלי מאינטרנט מסורתי מבוסס נחושת לאינטרנט אולטרה- מהיר על גבי רשת סיבים מתקדמת
בזק, חברת התקשורת הגדולה בישראל, מדווחת כי חתמה על תוספת להסכם ארוך טווח (IRU) עם חברת גילת טלקום בע"מ לאספקת תשתית סיבים אופטיים. על פי ההסכם החדש, גילת תוכל לעשות שימוש ב-90 אלף קווי סיבים אופטיים של בזק, וזאת לתקופה של 15 שנים. ההסכם החדש מהווה הרחבה להסכם שנחתם בין הצדדים בדצמבר 2024, במסגרתו הוענקה לגילת זכות שימוש ב-18 אלף קווים.
היקף התמורה הכוללת בעבור התוספת להסכם צפוי להגיע לסכום כולל של מעל 600 מיליון ש"ח, מהם כ-400 מיליון שקל בתשלומים חד פעמיים, וכן דמי תחזוקה שנתיים מהתשלומים החד פעמיים בגין הקווים שיופעלו מדי שנה. הפעלת זכות השימוש בקווים תתבצע באופן מדורג בארבע פעימות.
ההסכם צפוי להגדיל את היקף השימושיות והניצולת של רשת הסיבים של בזק, להרחיב את בסיס ההכנסות של החברה, ולחזק את תזרים המזומנים החופשי שלה, בעיקר במהלך השנים הראשונות להסכם. ההסכם ארוך הטווח יקטין את הסיכון העסקי הכרוך בהשקעה בפרויקט הסיבים של החברה.
ניר דוד, מנכ"ל בזק: "ההסכם עם גילת מהווה צעד נוסף במימוש האסטרטגיה שלנו למצות את הפוטנציאל של רשת הסיבים שהקמנו ולהרחיב את היקף הלקוחות הפועלים עליה. מדובר בהסכם משמעותי התורם לתחרות בריאה בשוק ולצמיחה של חיבורי סיבים ברחבי הארץ. כמו בהסכמים קודמים, גם כאן אנו רואים את הערך שבשיתופי פעולה מסחריים המבוססים על כלכלת שוק ועל יצירת יעילות הדדית לשני הצדדים."
עוד ב-
הסכמי IRU (Indefeasible Right of Use) מהווים כלי מרכזי בענף התקשורת בעולם ומאפשרים לספקיות תקשורת להרחיב את פעילותן על גבי תשתיות קיימות, תוך חסכון בהשקעות, קיצור זמני פריסה והגדלת אזורי הכיסוי. בישראל נחתמו בשנים האחרונות מספר הסכמים דומים על ידי בזק וחברות נוספות, אשר תורמים להאצת פריסת הסיבים ברחבי המדינה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



